Microsoft COO Kevin Turner lämnar för VD jobb på Citadel Securities

Anses av många nuvarande och tidigare Microsofts anställda som en av de mest polariserande siffror på Microsoft, är operativ chef Kevin Turner lämnar Microsoft att bli VD för Citadel Securities, en division av Citadel LLC.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Microsoft COO Kevin Turner

Turner har varit COO av Microsoft sedan 2005. Dessförinnan hade han olika chefsbefattningar på Wal-Mart, inklusive VD för Sams Club, i nästan 20 år.

Turner har rubriken företagets globala försäljning, fält, marknadsföring och service organisationer, samt partnerkanalen. Han övervakar mer än 51.000 Microsofts anställda. Turner är också en medlem av Microsofts inre cirkeln Senior ledningen.

Jag frågade Microsoft som kommer att ersätta Turner. Inga ord tillbaka så långt.

Uppdatering: Det kommer inte finnas en enda byte. Microsoft dispergering Turner ansvar mellan flera chefer. Och Turner vistas på till slutet av juli, VD Nadella sade i en 7 juli e-post.

Vid ett tillfälle, Turner – tillsammans med ett antal andra Microsoft ledande ledarskap gruppmedlemmar – ansågs vara en kandidat för att ersätta tidigare Microsofts vd Steve Ballmer. När Turner passerades upp för nuvarande VD Satya Nadella, vissa företag bevakare (me ingår) undrade hur länge han skulle stanna kvar på Microsoft.

Turner kredit ha infört begreppet styrkort på Microsoft, något som inte kär honom till massorna. Styrkort var något Turner kämpat på Wal-Mart som ett sätt att mäta företagets framgång.

Turner förväntas starta vid Citadellet som VD för företagets värdepappersrörelse “efter en kort övergångsperiod”, enligt Citadel tillkännagivande av sin utnämning den 7 juli.

Uppdatering: Här är Turners adjö post till Microsoft trupper

Från: Kevin Turner

Skickas: torsdag, 7 juli, 2016 07:48

Till: WW Sales Marketing & Services Group

Ämne: Två ord ++

Tack…

Dessa två ord verkar mycket bristfällig och otillräcklig, men de kommer från djupet av mitt hjärta.

Under de senaste nästan 11 år har det varit en absolut nöje att vara din partner.

Ditt partnerskap, hårt arbete och förmåga att vara ett team har byggt ut en världsklass försäljning, service, drift, Field Marketing, och supportorganisation, och tillsammans har vi konsekvent levererat fantastiska resultat.

Jag är säker på att du kommer att fortsätta att förändra Microsoft, våra kunder och våra partners och leda dem till den digitala världen med den starka grund vi har byggt.

Som jag reflekterar över de senaste 11 åren, att leda vår intäktstillväxt från $ 37 miljarder under 93 $ billon har varit en otroligt givande spänningen.

Ännu mer än så, se vår kundtjänst och Partner tillfredsställelse gå till all-time high, titta på våra butiker kommer på och frodas, se oss flytta vår försäljning från licenser till lösningar och se vår Cloud transformation explodera har varit några av de stoltaste prestationer som jag någonsin har varit en del av i min yrkeskarriär!

Ni har haft en positiv och djupgående inverkan på mitt liv, både som person och som ledare.

Under det senaste årtiondet var en avgörande och grundläggande tid för min familj och mig, som mina barn har faktiskt vuxit upp här i nordväst, och som ett resultat har de blivit välsignade med så många möjligheter att lära och växa när de blir vuxna.

För min nästa kapitel kommer jag att ansluta Citadel och arbetar med en annan otrolig grundare, Ken Griffin – något som jag har viss erfarenhet av.

För tredje gången i min karriär, kommer jag att lära en helt ny industri och en ny uppsättning av företag som vice ordförande i citadellet och VD för Citadel Securities. Citadel är en av världens mest framgångsrika och beundrade hedgefonder samt ledande aktiehandeln företag i USA och en ledande market maker.

Jag kommer att vara din största fan och kommer återigen att vara en viktig Microsoft kund!

Med min djupaste uppriktighet, beundran och tacksamhet, tack igen för allt. Jag har haft en absolut blast och älskade varje minut av min tid på Microsoft!

Även om detta beslut är otroligt känslomässigt för mig, det påminner mig om en av mina favorit eufemismer (ni vet hur jag gillar dem) – “Do not cry eftersom det är över, le, eftersom det hände!” Ni ska veta att jag ler med stolthet och glädje i mitt hjärta!

Hålla kör hårt och vet att jag kommer att vara stolt hejar du på!

Windows 10 är en viktig del av Microsofts plan för att vara mer av en sakernas Internet spelare. Fångsten är att få människor att se Microsoft sätta ihop bitarna.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor