Microsoft att släppa “modern version av Skype för Windows

Från och med den 7 juli kommer Microsoft att “pension” Modern / Windows Store-versionen av Skype, och kommer att migrera användare av denna version till den befintliga Windows skrivbordsversionen.

Läsa

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

“Med den kommande lanseringen av Windows 10 för persondatorer, är det vettigt att använda Skype-programmet är optimerat för mus och tangentbord använda, kapabel att göra touch samt snarare än två separata applikationer som utför samma funktion,” sade Microsoft tjänstemän i juni 11 blogginlägg beskriver den kommande förändringen.

Alla användare som försöker komma åt den moderna versionen av Skype på PC från 7 juli framåt kommer automatiskt till hämta den stationära versionen. Användare som redan använder Skype för Windows-skrivbordet behöver inte göra någonting.

Det kan finnas ett undantag från den mer moderna påbud. Dagens blogginlägg visar att användare på Windows RT tabletter kommer inte heller att göra något, som jag antar betyder att de kommer att fortsätta att använda den moderna versionen av Skype (den enda versionen tillgänglig för enheten). Jag har bett Microsoft för kommentar om detta och kommer att uppdatera inlägget när jag hör tillbaka.

Uppdatering: En Microsoft talesman bekräftade “Modern Skype erfarenhet kommer att fortsätta att arbeta på Windows RT.”

Microsoft tjänstemän har sagt att de kommer att bunta Skype med Windows 10. Dagens inlägg nämner “Skype inbyggt i Messaging, telefon och Skype video kommer till Windows 10”, men säger inte vad användare bör förvänta sig, utöver det faktum att Microsoft kommer att vara “rullande (ut) apparna för att få feedback senare i år.

Kommer dessa inbyggda Skype erfarenheter vara universell Windows apps tillgängliga för nedladdning från den nya enhetliga Windows 10 Store? Många av oss har tänkt att detta skulle vara fallet, men nu är jag inte så säker. Jag har bett Microsoft för kommentar om detta också. Hittills inga ord tillbaka.

Uppdatering: Microsoft tjänstemän inte är villiga att utveckla huruvida någon / alla av de kommande Skype apps / erfarenheter blir Universal Windows program. “Skype (Desktop) app idag erbjuder alla funktioner på ett ställe i stället som tilltalar mer till användare som vill att enkelt flytta mellan funktionalitet”, en talesman sade. Men Microsoft har för avsikt att tillåta användare att välja hur de vill använda Skype, tillade talesmannen – som jag tar betyda kommande, separat Skype Meddelanden, telefon- och video program kommer att finnas tillsammans med en integrerad Skype app av något slag, framåt.

Jag har också bett om Microsoft har för avsikt att följa en liknande kurs (eliminera Modern och släppa mindre, separata erfarenheter) på Skype för Business front. Inga ord om att hittills.

Eftersom Microsoft är i bugg fastställelse steg med Windows 10 för PC på denna punkt, var det ganska uppenbart företaget var osannolikt att lyckas inkludera de utlovade integrerade Skype “upplevelser” i RTM-versionen av Windows 10 som kommer att börja rulla ut juli 29. jag har hört från några av mina kontakter målet är att rulla ut nya Skype Meddelanden / Telefon / Video program för nya och befintliga Windows 10 användare som börjar i höst.

Nej, Chromebook ännu inte köra Skype inbyggt. En Google verktyg för att paketera Android-appar för Chrome OS, men är en praktisk lösning för Skype på din Chromebook.

Microsoft tjänstemän sade tidigare i veckan att företaget planerar att göra Skype Översättare, realtidsöversättningsteknik, en integrerad del av en uppdaterad version av Skype på Windows-skrivbordet startar i juli. När jag frågade tidigare i veckan om Microsoft planerar att göra samma sak med den moderna versionen av Skype, fick jag höra ingen kommentar. Nu vet vi varför ….

Jag vet att jag har funnit det förvirrande att ha två olika versioner av Skype (Modern och Desktop) tillgängliga på min Windows 8.x laptop, så jag är glad att se denna konsolidering. Jag var också aldrig förtjust i modern, berörings första version, troligen eftersom jag tenderar att använda tangentbord och mus i första hand, även på min pekfunktioner laptop. Jag kommer att vara nyfiken på att se vad Windows Tablet användare tycker om detta drag och den uppdaterade Skype Desktop-klienten.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor