Microsoft att göra göra ändringar motor med Spartan, IE i Windows 10

Microsoft gör några tweaks till sin webbläsare strategi för Windows 10 som centrum kring rendering motorer för sina två webbläsare: “. Project Spartan” Internet Explorer 11 och en kodnamnet

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner; Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Tillbaka i januari 2015 Microsofts plan rekord var att inkludera både dess befintliga “Trident” (MSHTML) och dess nya “Edge” gör motorer i både IE 11 och Spartan. På så sätt, om kunderna använde IE 11 eller Spartan, skulle de kunna återgå till arvet Trident motorn om och när de mötte äldre eller företag webbplatser som behövs Trident att göra på rätt sätt.

Men baserat på feedback från Windows Insiders och kunder – som har kunnat testa den nya Edge motorn trots Spartan sig är ännu inte tillgänglig i allmänt tillgängliga testet bygger på Windows 10 eller Windows 10 Mobile – Microsoft växling.

Microsofts nya strategi för Windows 10 surfning är för Spartan att inkludera Edge renderingsmotorn bara och IE 11 att inkludera Trident motorn bara.

Microsoft avslöjade strategiförändring i ett blogginlägg, liksom under en “Project Spartan” utvecklarnas workshop den 24 mars i Silicon Valley.

Microsoft har tillhandahållit sitt första offentliga förhandsgranskning build av Windows 10 för Windows-telefoner.

Microsofts Edge renderingsmotor är baserad på en gaffel av Trident, men en gaffel som har kraftigt optimerad för standarder och interoperabilitet.

Microsoft har sett utvecklare välja i den nya Edge motorn snabbare än väntat. Relativt få platser tycks kräva att falla tillbaka till arvet Trident motorn.

Microsoft tjänstemän har sagt Spartan blir standardwebbläsare i alla versioner av Windows 10. De har inte sagt offentligt vilka versioner av Windows 10 levereras med IE 11 förinstallerat, men jag hör någon enhet som kör Windows 10 “desktop” (i motsats till Windows 10 Mobile) SKU har IE 11 levereras som en del av operativsystemet.

Båda webbläsarna är viktiga komponenter i Windows 10. Men Spartan är framtiden, som Microsoft chefer anges i dagens blogginlägg

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela