Microsoft att ge Hotmail en bild (och har) makeover

Microsoft bjuder in New York och San Francisco press och analytiker till en 3 oktober händelse som involverar Hotmail. Här är inbjudan

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Vi lyssnade. Vi lärde oss. Vi återuppfunnit Hotmail från grunden “, säger inbjudan.” Från prestanda spam säkerhet och mer, vi kommer att utmana dina uppfattningar och visa hur vi stack upp mot konkurrensen.

Det finns inget som tyder utöver dessa ord om vad denna presskonferens kommer att handla om. Men jag har en teori som bygger på tips jag fått tidigare i år. Jag tänker detta kan vara utbyggnaden av en HTML5 version av Hotmail – en som skulle ge offlineåtkomst.

Microsoft är inte dela något utöver vad som finns i det här meddelandet. Men tidpunkten skulle vara meningsfullt, med tanke på de Softies är redo att börja rulla ut testet bygger på Windows 8 optimerad för tabletter. Under de senaste dagarna har både Samsung och ASUS pratat upp sina nya Windows 7 tabletter som förhoppningsvis kommer att vara Windows 8-kompatibel och kan uppgraderas. Och Microsoft förväntas ge Build deltagare med en tablett av något slag (jag hör fortfarande Intel-baserad) som kör Windows 8 bitar.

Microsoft är känt för att vara iordningställande en HTML5 version av Bing som ser en hel del som Bing iPad ansökan. (Jag är inte klart just nu om det är en webbplats / app eller en “native” program … eller båda.) En annan app som verkligen kunde visa upp vad HTML5 apps kan göra vore Hotmail … särskilt om de kopplas med en uppdaterad SkyDrive molnlagringstjänst (med kanske ännu mer lagringsutrymme än 25 GB för närvarande erbjuds).

Google nyligen återinfördes offline tillgång till GoogleDocs med HTML5 (men endast för webbläsaren Chrome kör version 13 eller högre), efter att ha dragit sina Google Gears har över ett år sedan. Microsoft tjänstemän nyligen skrev ett inlägg med uppgifter Microsofts ta på där den nya Google offline funktionalitet faller kort.

Microsoft skickade ut inbjudningarna till sitt kommande Hotmail händelse dagen efter att bolaget haft en massiv, tre timmar Hotmail och SkyDrive strömavbrott. Jag är typ av förvånad jag har inte hört från en enda läsare går kväll som helst som har påverkats. Det fanns också en samtidig Office 365 strömavbrott som Microsoft tjänstemän tillskriva en DNS fråga. Igen, kanske på grund av sena timing, jag har inte hört från någon av mina vanliga lång lidande BPOS eller Office 365 användare om eventuella problem i går kväll.

Oavsett ramaskri eller brist på sådan, strömavbrottet var en svart öga för Microsofts molnerbjudanden. Som sagt, jag har haft ett Hotmail-konto för ett par år nu och måste säga att jag har varit positivt överraskad med den relativa bristen på skräppost och allt vanligare införande av nya funktioner.

Någon som har några andra gissningar (utbildade eller inte) om vad Hotmail pressevent nästa månad kommer att ta?

Uppdatering: Microsoft tjänstemän att hälla kallt vatten på min teori och säger lite mer som i kväll. En talesman sade: “Denna händelse anses inte vara en lansering av en återuppfunnit Hotmail Evenemanget kommer att innehålla en intim, ärlig diskussion och nya data i samband med nygamla som ägde rum förra året (plus uppdateringar sedan dess), baserad på en hel del. lärande. Du kommer också att höra om fascinerande konkurrenskraftiga perspektiv och några ytterligare nyheter. ”

Jag ska bli förvånad om Microsoft har en stor press händelse med bara lite “extra nyheter.” Jag antar att vi måste vänta tills 3 oktober för mer (om inte någon delar mer detaljer om vad som kan hända innan dess).

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor