Maskin kontra Rubiks kub: ARM Lego robot förbereder sig för att krossa egen problemlösning rekord

Använda robotar till, göra smartphones i fabriker, är en viktig verksamhet, men ibland finns det större saker för dem att göra – som att lösa en Rubiks kub.

robotik

Morgondagens robot världen: Från städare till molnet, Kina sätter upp gruppen att främja lokal robotindustrin, Robot etik: Bokrecension

Lego-baserade Cubestormer roboten tar på Rubiks kub i år igen, med dess beslutsfattare i hopp om att krossa en två-årig rekord för en robot att lösa pusslet i 5,2 sekunder.

Som namnet antyder Cubestormer, nu i sin tredje iteration, har bara ett uppdrag: att lösa Rubiks kub. Den Cubestormer 3 pod är ungefär lika stor som en stor pumpa med åtta Lego Mindstorms EV3 tegel utför motorsekvensering och kontroll. När kuben är i sitt grepp, hanterar roboten pusslet med hastigheten en spindel buntar sitt byte för en måltid.

Kom söndag på Big Bang-mässan i Birmingham, England, ARM-baserade Cubestormer 3 kommer att försöka slå 5,2 sekunder som det tog sin föregångare Cubestormer 2 löst pusslet under 2011. Det har kommit längs vägen sedan 2010, då det tog första Cubestormer 12 sekunder för att lösa Rubiks kub.

Naturligtvis kommer den nya Cubestormer har några tekniska fördelar gentemot sina äldre bröder – främst, är 2014, dess ögon och hjärna består av en Samsung Galaxy S4 istället för Cubestormer två Galaxy S2.

“Den nya roboten kan tänka tre gånger snabbare än sin äldre bror,” Dominic Vergine, chef för Corporate Responsibility på ARM, sade i ett uttalande.

Den äldre robot hade en dual-core ARM Cortex-A9 baserade Samsung Electronics Exynos 4 Dual applikationsprocessor i en Samsung Galaxy S2 smartphone medan Cubestormer 3 levereras med en Galaxy S4 utrustad med en Exynos 5 Octa ansökan processor och en åtta-core ARM stor .LITTLE genomförande med fyra Cortex-A15 och fyra Cortex-A7-processorer.

Den senaste Cubestormer byggdes över 18 månader genom samtidig formgivare David Gilday, en huvudingenjör på ARM, och Mike Dobson, en säkerhetssystem ingenjör för Securi-Plex.

Den Rekordförsöket är lite roligt för oss “, säger Gilday.” Vår verkliga fokus är att visa vad som kan uppnås med lätt tillgängliga teknik för att inspirera unga sinnen till att ta ett större intresse för vetenskap, teknik, teknik och matematik . Vi ser redan robotteknik användas i stor utsträckning inom tillverkningsindustrin, men det finns nu potential för robotar att klara störningar.

Processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, processorer, Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys, hårdvara, AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen

Du kan lätt föreställa sig en robot kunna hantera mindre kirurgiska ingrepp eller kanske till och med en Michelinstjärna robot kock? Medan den mänskliga hjärnan är fortfarande långt mer kraftfull än någon processor, skulle det vara fantastiskt att se teknik med verkliga mänskliga naturaförmåner som skapats av någon inspirerad av att se Cubestormer 3 i aktion.

Oturligt nog för alla som vill bli spelare där ute, har Lego redan visat upp den nya maskinen i Danmark, där det slog den andra posten 5,2 med nästan två sekunder. Du kan se roboten i utbildning här.

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen