Maritz: VMware Virtual datacenter OS är VMware View bättre nästa generations operativsystem än Windows och Hyper-V

I en direkt hugg på sin gamla arbetsgivare, VMware vd Paul Maritz lanseras idag nästa generations operativsystem: den virtuella datacenter operativsystem från VMware.

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Glöm Windows Server 2008 Hyper-V. VMware framtid Virtual Datacenter OS “är en uppsättning tjänster som gör det möjligt för kunderna att” samla alla typer av hårdvara resurser – servrar, lagring och nätverk – i en aggregerad på plats moln – och, vid behov, på ett säkert sätt federera arbetsbelastning till externa moln för ytterligare datorkapacitet “, enligt ett frisläppande utfärdade idag på VMworld.

Naturligtvis är VMwares nästa generations operativsystem bara en plan och en färdplan för funktioner och möjligheter och produkter VMware arbetar på för sina kunder. Det visas inte att någon av de stora utlovade vservices (som beskrivs nedan) kommer inom kort. Det är viktigt att notera dock att Maritz valde att använda orden “operativsystem” som ett sätt att avveckla Microsofts Hyper-V planen, som hävdar att Windows-servern levereras med nyligen släppt Hyper-V virtualiseringstjänster för gratis, en del av den traditionella operativsystemet.

VMware försöker imponera på sina kunder och andra att dess mer mogen virtualiseringsplattform alltmer utvecklas till ett operativsystem, och en som är långt mer skickliga på att hantera datacenter verksamhet, cloud computing och tjänsteleverantören behöver än Windows server med Hyper V.

Detta är vad Pressmeddelandet anger

Till skillnad från en traditionell OS som är optimerad för en enda server och stöder endast de applikationer skrivna för dess gränssnitt, VDC-OS fungerar som OS för hela datacenter och stödjer hela mångfalden av alla program skrivit till alla OS, från äldre Windows applikationer till moderna distribuerade applikationer som körs i blandade operativsystem.

Under sin keynote, Maritz, en före detta gotländska ledn på Microsoft som lämnade företaget under 2000, låt det bli känt att framtiden utökad uppsättning av tjänster – Applikations vServices (inklusive feltolerans och dataåterställning), Cloud vServices, Infrastruktur vServices och ledning vServices – kommer att blåsa traditionella plattformar ur vattnet och förvandla företagets infrastruktur till en bona fide tjänsteleverantör.

Våra IT-kunder kommer att vara mer “moln som” när det gäller deras interna verksamhet och beter sig mer som ett moln operation eller webbhotell, Maritz berättade många samlas för VMworld tal, som var webcast på tisdag från VMworld. “De kommer att använda sin infrastruktur mer effektivt och tillhandahållande sina ansökningar mer flexibelt. Vi kommer att tillåta dig att federera med externa moln och stoppa” skrivbords dilemmat “med stöd för både tunn klient och tjocka klienttekniker, sade han.

Bland de nya applikations vServices: VMsafe, för säkerhet, vApp lösning för att skapa själv hantera virtuella maskiner, och vStudio verktyg för att skapa virtuella apparater. VMware också åtagit sig att stödja mycket stora virtuella maskiner med upp till 8 virtuella processorer och 256 GB RAM och VMDirectpath, som erbjuder förbättrad nätverk och lagring I / O-prestanda.

VMware lovar också en uppsättning av infrastrukturtjänster, inklusive vStorage Thin Provisioning och vStorage Linked Kloner, som enligt uppgift tillåter användare att minska användningen lagring med så mycket som 50 procent. Den tänkt vNetwork Distributed Switch, vilket möjliggör ett slags nätverk vMotion slutligen möjliggör leverans av klusteromfattande virtuella nätverkstjänster.

De nya tjänsterna vManagement kommer ner gäddan kommer att omfatta, enligt pressmeddelandet, vCenter ConfigControl förlänger policybaserad förändring och konfigurationshantering med automatisk kontroll över varje aspekt av VDC-OS, • vCenter CapacityIQ analyserar kontinuerligt och planerar kapacitet för att säkerställa optimal dimensionering av virtuella maskiner, resurspooler och hela datacenter, • vCenter charge~~POS=TRUNC möjliggör automatisk spårning av kostnader och återkrav till verksamheten som gör det möjligt att fungera som ett verktyg med verklig insyn i driftkostnader, • vCenter Orchestrator möjliggör utveckling av kundanpassade arbetsflöden som automatiserar operativa uppgifter genom ett enkelt dra och släpp-gränssnitt, utan behov av skript, • vCenter AppSpeed ​​garanterar ansökan prestandanivåer automatiskt. Den övervakar slutanvändaren svarstid för applikationer, korrelerar dessa svarstider med olika element i infrastrukturen, och utlöser korrigerande åtgärder för att lindra flaskhalsar.

Dessa nya förvaltnings produkterna kompletterar vCenter Server – den centrala administrationskonsolen för Virtual Datacenter OS, VMware Lifecycle Manager för automatiserad provisionering, Lab Manager för applikationsutveckling och scenchef för programdistribution.

Maritz meddelade också VMwares nya vClient Inititiative, som går långt utöver VDI plattform idag. Utvecklas under VMWare View varumärke, kommer uppsättningen av nya kund teknik för att stödja VDI och syntetisera både tunn klient och tjocka klientprotokoll för att skapa mer “enhetlig” klient upplevelse för kunderna, säger Maritz.

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick