London Met polisen använder “filt spårningssystem” för att avlyssna, distans stänga mobiltelefoner

Londons Metropolitan Police, med huvudkontor på Scotland Yard, har anklagats av integritetsaktivister för brott mot medborgarnas privatliv och medborgerliga rättigheter, efter det upptäcktes att polisen hade fått militär kvalitet övervakningsutrustning för att spåra och vid behov avaktivera mobiltelefoner.

? Brittiska polisen använder hemliga tech att surveil mobiltelefoner, brittiska spionbyrån kallas in för att knäcka BlackBerry kryptering, BlackBerry Messenger “som används för att föreviga upplopp” i London, CBS News: London upplopp: Tech roll i den tjocka av det, British PM anser att vrida av sociala nätverk amid ytterligare upplopp, Criminologically talar: Om tekniken är inte skulden för London upplopp, vad eller vem är?

Londons poliskår har varit under ökat tryck för att stärka dess bestämmelser lägga London upplopp under sommaren, under upptakten till de olympiska spelen nästa år. Ändå sekretess förkämpar sysslar med polisen blir “en annan MI5.

Först avslöjats av The Guardian, Metropolitan Police arbetar dold mobiltelefon övervakning och spårningsteknik, som inte bara kan maskerad som en legitim cell nätverk, men kan också på distans stänga telefoner, och avlyssna inkommande och utgående kommunikation av telefoner under en filt radie.

Anskaffas från en Leeds-baserat företag i norra England, Datong plc. fungerar som en dold övervakningsteknik tillverkare, och har en lista med kunder inte begränsat till USA Secret Service och Storbritanniens försvarsministeriet, liksom anslutningar med några mindre än gynnsamma regeringar med dåligt skydd för mänskliga rättigheter i Mellanöstern.

Innehar en av de högsta nivåerna av sekretessbelagda känslighet, är enhetens resväska stora “, och kan sända celltäckning till uppskattningsvis 10 kvadratkilometer områden och tvingar hundratals mobiltelefoner i släppa sina unika cellulära identitetskoder. Dessa koder kan sedan användas för att spåra var och förflyttning av mobiltelefonanvändare i realtid.

Inte bara detta, kan tekniken användas – om godkända enligt gällande brittiska lagar av den behöriga myndigheten – att avlyssna textmeddelanden och telefonsamtal, men också att “denial-of-service” telefonen i att tvinga den att stänga. Detta kan användas för att avväpna en fjärrstyrd bomb, eller ännu värre – ett hot från en nukleär, biologisk eller radiologisk enhet – något som Storbritannien har “förväntade” för några år sedan hotet från nukleär terrorism ros i mitten 2000-talet.

Den brittiska regeringen har varit tyst bekymrad över utbredd sjukdom som utbröt under sommaren, i semi-samordnad upplopp med BlackBerry Messenger används som en kanal, men också upptakten till OS i London 2012. Den inhemska säkerhetstjänsten, MI5, fortsätter att hot-bedöma den aktuella miljön i ett post-arabiska våren världen.

Enligt FBI har köpt en liknande, känd som “Triggerfish”, för att spåra mobilanvändare, men “kunde inte fånga telefonsamtal, e-post eller sms”.

En Freedom of Information Act begäran till Scotland Yard visar att polisen betalat £ 143.455 ($ 230.000) till Datong plc. för “ICT hårdvara” under 2008/2009, med Hertfordshire poliskår betalar £ 8373 ($ 13.300) i februari 2011.

Bankverksamhet;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, Artificiell intelligens, Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer, säkerhet, Sage dataintrång kan påverka hundratals företagskunder, Enterprise Software, Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder

En titt in i den hemlighetsfulla företag som tillhandahåller hårdvara visar i viss mån hur det passar in i världen. Även kunderna är på det mesta höljd i hemlighet, Datong plc. har en global räckvidd – och platser som inte nödvändigtvis tänkt för ett år sedan.

Mellan 2009 och 2010, bolagets intäkter ökade 2072% från “resten av världen”, en region utanför Storbritannien, Amerika och Europa. Detta är i sig pekar på Afrika, Mellanöstern och Asien, där pågående konflikter föreviga tillväxten av företaget där dess teknik underrättelse- och övervaknings används.

I ett dokument på företagets hemsida, Datong plc. bekräftar ytterligare räckhåll för sin verksamhet, och ger en uppfattning om var en stor del av sin vinst kommer från “aktuella konflikter”

Vi fortsätter att bene? Ton från ökningen av utgifter inom försvars- och säkerhetsindustrin efter den senaste större terroristattacker i USA, Storbritannien och Indonesien, den fortsatta spridningen av den organiserade brottsligheten i hela världen och den nuvarande kon? IKT i Mellanöstern och Asien.

Som The Guardian konstaterar en brittisk statlig myndighet blockerade export av en licens till ett “icke namn Asien-Stillahavsområdet land” efter det var tänkt att tekniken kan användas för att begå brott mot mänskliga rättigheter.

För vilka polisenhet är för, är det inte klart. Om så man misstänker, tillhör den SO15 – Scotland Yards Counter Terrorism Unit, som en nationell enhet skulle ha medel utanför det av London myndigheterna sprida den ekonomiska bördan på flera polis- och underrättelsetjänsterna.

Hertfordshire täcker länet norr om London, nära där upploppen var fokuserade under sommaren.

Inom en vecka av upploppen i London avtagande, inrikes säkerhetstjänst, har MI5 kallades in för att “knäcka BlackBerry kryptering” efter det konstaterades att den inbyggda messenger tjänsten används för att vidmakthålla och organisera oordning.

En industri specialist berättade att “de” grundläggande funktioner “på telefonen, med dess unika-spårningskoder som IMEI, kan återfinnas, men innehållet på BlackBerry-enheter är säkrade med regeringen-grade säkerhet”, och tillade: “The placeringen av enheten skulle i teorin kunna spåras och spåras i realtid, men “avancerade” säkerhets karaktär av telefonen skulle motstå attacker till dess krypterat innehåll “.

Även SMS och telefonsamtal kan avlyssnas på BlackBerry, är det troligt att “serversidan” kryptering för BlackBerry Messenger och företag e-post skulle förbli säker.

Storbritanniens wiretap och övervakningslagar, reglering av utrednings Powers Act (RIPA) 2003, reglerar när vissa widescale underrättelseinsamling mekanismer bör falla på plats. Dessa optioner är inte lätt att få, och kräver en underskrift av Storbritanniens inrikesminister eller en av de högsta nivåerna av ledande poliser tillgängliga för frontlinjen enheter.

Även om övervakningen enligt RIPA 2003 måste vara “proportionerliga och / eller nödvändigt”, i 2010 fanns 1,682 avlyssning teckningsoptioner undertecknas av inrikesministern, med över 552 tusen framställningar från kommuner och regionala myndigheter. Dessa inkluderar hot om terrorism, hela vägen ner till en kommun officer snooping på en misstänkt hund foulers eller ihållande strö droppers.

Datong avböjt att kommentera. Scotland Yard var tillgänglig för en kommentar vid tidpunkten för offentliggörandet.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer

Salvia dataintrång kan påverka hundratals företagskunder

Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder