Libreoffice 4.3: Den bästa öppen källkod kontorspaket blir bättre

Ända sedan Libreoffice avstyckade från oroliga Openoffice under 2010, har denna öppen källkod kontorsprogram blivit bättre och bättre. Med denna nya utgåvan från Dokumentet Foundation, Libreoffice 4.3 har etablerat sig som den bästa icke-Microsoft Office-paketet.

Storbritannien gör ODF sin officiell standard dokument format, som att köra en Ferrari på 20mph ‘: Varför en region övergav Microsoft Office för Libreoffice, Microsoft Office parerar öppen källkod Openoffice och Libreoffice men molnverktyg vinna mark, Större, bättre, snabbare: Libreoffice 4.2

Den nya Libreoffice 4.3 ger många nya användbara förbättringar och funktioner i programmet. Dessa inkluderar

Dokument interoperabilitet: Stöd för Microsofts Office Open XML (OOXML, alias OpenXML) Strikta, OOXML grafik förbättringar (DrawingML, tema teckensnitt, bevarande av ritning stilar och attribut), bädda OOXML filer inuti en annan OOXML fil, stöd för 30 nya Excel-formler, och stöd för MS Works kalkylblad och databaser. Den nya Libreoffice stöder även Mac äldre filformat som ClarisWorks, ClarisResolve, MacWorks, Superpaint, och mer.

Intuitiv kalkylblad hantering: Calc tillåter nu utförandet av flera uppgifter mer intuitivt, tack vare smartare markering av formler i celler, visning av antalet valda rader och kolumner i statusfältet, förmågan att börja redigera en cell med innehållet av cellen ovanför den, och att kunna helt markera text konvertering modeller av användaren.

3D-modeller i Impress: Stöd för animerade 3D-modeller i den nya öppna glTF format, samt inledande stöd för Collada och KMZ-filer som finns i Google Warehouse, i syfte att lägga till ett helt nytt utseende och animationer till tankar. Den här funktionen är för närvarande stöds endast på Windows och Linux-versioner av.

Kommentar ledningen: Kommentarer kan nu skrivas i dokumentet marginalen, formaterad på ett bättre sätt, och importeras och exporteras – inklusive kapslade kommentarer – i Open Document Format (ODF), DOC, OOXML och RTF-dokument, för förbättrad produktivitet och bättre samarbete.

Det är denna sista förbättring som jag är mest glada över. Problem med läs- och skriv kommentarer mellan olika format och kontorssviter har länge irriterade mig. Detta ser ut att vara ett stort steg framåt för att lösa detta olägenhet.

De program som körs företag genomgår stora förändringar, men det finns också en hel del tröghet i systemet. Vi undersöker några av de viktigaste trenderna – inklusive moln adoption, rörlighet, konsumtionssyn och affärsanalys – som formar framtidens affärssystem landskap.

Libreoffice 4.3 stöder också “monster” punkterna som överstiger 65.000 tecken. Dessutom har tillgängligheten tekniken på Windows blivit ett återkommande inslag, tack vare förbättringar utifrån IAccessible2 ram IBMs.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

För en fullständig lista över nya funktioner och förbättringar av se versionsfakta Libreoffice 4.3.

Programmets kod kvalitet har också förbättrats avsevärt under de senaste två åren. Coverity Scan hittade defektdensiteten per 1000 rader kod har krympt från en över genomsnittet 1,11 till en branschledande 0,13 sedan 2012. Enligt Coverity, “Libreoffice har gjort ett utmärkt jobb med att ta itu med centrala brister i sin kod i den korta tid de har varit en del av Coverity Scan service. ”

Liksom tidigare versioner är Libreoffice finns för Linux, Mac och Windows-system. Du kan också köra en äldre version, Libreoffice 4.2, från molnet med hjälp av en Software-as-a-Service (SaaS) modell.

Med Storbritannien gör, Libreoffice hemland ODF standardformat, för statliga dokument, är Libreoffice säkert att bli mer populär. Andra kontanter spänns regeringar, såsom Italien Umbrien provinsen, har funnit, att byta till Libreoffice från Microsoft Office, har räddat dem hundratusentals euro per tusen datorer.

Libreoffice-projektet visar att en stor fri programvara kan leva och frodas utan beskydd av en mjukvaruleverantör för att befria PC-datorer “, säger Thorsten Behrens, ordförande i The Document Foundation i ett uttalande.” Idag kan du inte äger en bättre kontorsprogram än Libreoffice, på sikt av funktioner, kompatibilitet, stöd för dokumentstandarder och oberoende. Efter många år, Libreoffice ger kontroll över datorns skrivbord tillbaka i händerna på användarna.

Libreoffice 4.3 finns tillgänglig för nedladdning nu. Förlängningar och mallar för att lägga särdrag kan hittas i Libreoffice Extensions sidan.

 Berättelser

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september