Lenovos Horizon allt-i-ett: Testa ut bords PC

Industrin har varit ivrigt, uppfinna PC, i hopp om att vinna tillbaka kunder förtrollad av tabletter. Mycket av fokus har varit på konvertibla bärbara datorer som dubbelt som tabletter. Men datorer är också att få en makeover. I synnerhet datortillverkare utforma mer mångsidiga allt-i-ett-som kan delas av hela familjen.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, rörlighet, Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik, hårdvara, Lenovo biffar upp PC erbjudande med 2-i-1 tablett Yoga bok, Yoga 910 konvertibla laptop, Windows 10, Microsoft Windows 10 “Redstone 2 test bygga 14915 nu tillgänglig för persondatorer, telefoner

Användningen av pekskärmar på all-in-ones är inte ny. HP har försökt att få fart på denna marknad med sin Touchsmart PC för år. Men införandet av Windows 8, som är optimerad för stora pekskärmar, verkligen fick saker i rullning. Nu är PC-tillverkare tar det ett steg längre genom att lägga till batterier, så att du enkelt kan gå all-in-one från rum till rum, och displayen gångjärn som veck platt, så att du kan dela dem. Även om vissa granskare betraktar dessa som överdimensionerade tabletter, är bordsskivan PC ett bättre namn för kategorin.

Under de senaste veckorna har jag testat en av dessa nya bordsdatorer, Lenovos Ideacentre Horizon. Andra i denna kategori inkluderar Dell XPS 18, HP Envy Rove 20, och Sony Vaio Tap 20. Asus Transformer Allt-i-ett är en slags hybrid som är en del Windows-skrivbordet och en del Android tablett (jag skrev om dessa i en , tidigare inlägg och Acer Aspire R7 utför mycket samma sak med en 15-tums pekskärm som vikas ihop, men det är mer mainstream laptop än allt-i-ett, med inbyggt tangentbord och styrplatta.

Horisonten är baserad på en 27-tums, 10-gradig pekskärm med en upplösning på 1,920×1,080 pixlar. Det är stort och väger en rejäl 17 pounds, men en svart gummi ram gör det lätt att greppa displayen för att justera den eller flytta den. När du luta den framåt eller bakåt, stannar det perfekt på plats. Om du viker det hela vägen platt, startar den automatiskt Lenovos Aura bords användargränssnitt. Och om du plocka upp igen, dyker den robusta cykelställ automatiskt ut och systemet uppmanar dig att återvända till Windows 8. (Du kan också stänga Aura och använda Windows 8 när horisonten viks platt.)

Det finns flera bra, en ingående översyn av Horizon PC finns på annat håll – inklusive Dan Ackerman take på webbplatsen systersajt denna webbplats – så jag kommer inte att spendera alltför mycket tid på de grundläggande specs eller prestanda. Konfigurationen jag testade, med en tredje generationens Core-i7 mobila processor, 8 GB minne, Nvidia diskret grafik, och en 1 TB hårddisk, är $ 1600 på Best Buy. Butiken erbjuder också en $ 1500 modell med en Core i5 och 6 GB minne. Antingen ska man ha gott om prestanda för typiska produktivitet och underhållningsprogram, samt grundläggande spel.

Windows 8 program från Windows Store ser bra ut på en stor pekskärm. Lenovos Aura gränssnitt har sin egen uppsättning av appar och spel avsedda för beröring och för speciella Horizon kringutrustning. Och Lenovo har sin egen App Shop – verkligen en version av Intels AppUp butik – med en handfull “Horizon Välj” appar. Lenovo sade den arbetar med Electronic Arts och Ubisoft att skapa versioner av sina spel för App Shop. För bra åtgärd, Lenovo kast i Bluestacks emulator så att du kan köra Android-appar, även om de inte ser bra ut på en så stor skärm, och inte alla program och funktioner kommer att fungera korrekt.

Valet är bra, men det gör för en splittrad upplevelse. Varje butik har sin egen uppsättning av program och spel. Och Lenovo App Shop fungerar endast med vanliga Windows-program, så även om alla av samma spel och pedagogiska program redan förinstallerade i Aura, gjorde App Shop inte igen dem, och ville installera fristående Windows-versioner, trots att de verkade identiska. I slutändan är det inte realistiskt för varje hårdvaruföretag och varje enhet till att omfatta tre eller fyra olika app butiker – det bara inte tillräckligt utvecklare eller användare att gå runt – och det skulle vara bättre om alla leverantörer koncentrerade på att distribuera appar med eller utan speciella optimeringar för deras hårdvara genom den vanliga Windows Store.

Med detta sagt, Aura appar gör ett bra jobb med att visa potentialen i bordsdatorer. Dessa inkluderar spel (såsom Air Hockey, Roulette, Monopol, och Texas Hold ‘Em), utbildnings appar, samt grundläggande foto, musik och video-tittare. Apparna har inte någon verklig redigeringsfunktioner, men de fungerar bra för att dela innehåll. Med hjälp av fingrarna, kan du ändra storlek på fönster, flytta runt dem och rotera dem att ge alla en bättre överblick. Lenovo har också utvecklat flera tillbehör, inklusive styrspakar, paddlar, och USB-tärning för att förbättra spelen. Några av de Aura spel hade en viss eftersläpning, men totalt sett, de såg bra och var roligt att spela med en liten grupp.

I slutändan är det idén bakom denna nya bords kategori. Några av de beslut som hårdvara är tveksamt. Till exempel, trots sin storlek, Horizon inte har en direktmatad DVD-enhet, omfattar endast två USB-portar (varav en används upp av dongel för det trådlösa tangentbordet och musen), och blir bara ett par timmar batteritid – lite kort även för en så kallad trans avsedd att flyttas från rum till rum. Men det är version 1.0, och Lenovo sade framtida versioner kommer att omfatta modeller med mindre skärmar, fler funktioner och (förhoppningsvis) längre batteritid. Lenovo förtjänar beröm för att försöka något nytt på skrivbordet och banbrytande denna bords kategori. Av semesterperioden, förväntar jag mig att se många fler av dessa hybrid allt-i-ett-enheter som också fungerar som stora tabletter eller bordsdatorer.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik

Lenovo biffar upp PC erbjudande med 2-i-1 tablett Yoga bok, Yoga 910 konvertibla laptop

Microsofts Windows 10 “Redstone 2 test build 14915 nu tillgänglig för datorer, telefoner