Lenovo Yoga Tab 3 Pro granskning: En hög kvalitet Android tablett med en integrerad projektor Review

Den fortsatta nedgången i tablett försäljning och spridning av Android tabletter har skapat en utmanande marknad för tablett leverantörer. För att få dragkraft, hjälper det om en Android tablett har åtminstone en roman eller ovanligt särdrag.

Lenovos Yoga Tab 3 Pro har en 10,1-tums skärm och passar in i en ny flik 3 sortiment som även innehåller 8in. och 10in. icke-Pro versioner. Alla tre modellerna kommer i både Wi-Fi-only och wi-fi-plus-LTE konfigurationer. Yoga Tab 3 Pro, granskas här, är den enda med en inbyggd pico-projektor som kan leverera en 70-tums skärm, enligt Lenovo. Den har också en integrerad JBL soundbar och Dolby Atmos teknik för förbättrad ljudkvalitet.

Storbritannien och USA prissättning har ännu inte slutförts, men wi-fi endast modellen kostar 349 €, medan wi-fi-plus-LTE konfigurationen kommer in på 599 €.

10,1-tums Yoga Tab 3 Pro har en 299ppi display och ett distinkt utseende, utformad för att rymma en pico-projektor och extra batterikapacitet, bilder. Lenovo

Yoga Flik 3 Pro är vackert gjort. Lenovo inte göra saker genom halvor i Yoga området och Yoga Tab 3 Pro markeringar rutorna både när det gäller tilltalande utseende och robusthet. Det finns en hel del metall i chassit, medan en stor del av ryggen har en konstläder finish som är mjuk och hjälper till med grepp. Detta kan ge efter för repor och fläckar över tiden, dock. Den fasta bygga ger en vikt på 665g.

Utseende är ganska annorlunda normen tack vare ett rör som sitter längs en lång kant. Det är en mycket liknande design som förra årets Yoga Tablet 2 Pro, och det utför samma funktioner.

Röret innebär oundvikligen tabletten sitter på ett skrivbord med en långkant lätt upplyft. Lutningen på drygt 10 mm gör det lättare att visa innehåll, särskilt i liggande läge, och vi fann det gjorde att skriva lite mer bekväm än vanligt också. Det finns dock en tydlig “rätt håll” för denna tablett när den sitter på ditt skrivbord, vilket är något du vanligtvis inte behöver tänka på.

Stå, Hang, Hold och Tilt lägen, bilder. Lenovo

Röret ger gångjärnssystemet för en liten cykelställ som är viktigt att göra det mesta av Yoga Tab 3 Pro. Stativet är förankrad på baksidan av huset när den inte används, och du pop den gratis genom att trycka på en stor mittknappen.

Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Du kan använda stativet för att stötta upp på baksidan av tabletten på ett skrivbord, en konfiguration Lenovo samtal “tilt” -läge. När n platt på ett bord, kommer cykelställ hålla tabletten vid vinklar nästan upp till 90 grader – det är Lenovos “stand” -läge. Flexibiliteten innebär att du kan enkelt hitta en bra vinkel för visning innehåll. Men om du vill att prod pekskärmen när den vilar på stativet, se upp: även en fjäderlätt kranen kunde störta tabletten bakåt när det närmar sig ett upprätt vinkel.

Lenovo föreslår också kanske du vill använda “hänga” -läge, där det stora hålet som är kvar i gångjärnet när poppade bort från dess förankringsknappen placeras på en vägg krok.

Den integrerade 50-lumen projektor kan visa en 70-tums bild, säger Lenovo, bilder. Lenovo

Yoga Tab 3 Pro integrerade pico-projektor kan inte användas när du arbetar i “stand” -läge som det är i jämnhöjd med skrivbordet, men det har en fri siktlinje till en utskjutande yta i alla andra lägen.

Lenovo säger Yoga Tab 3 Pro kan projicera bilder på upp till 70 inches över – en avsevärd ökning på Yoga Tablet 2 Pro 50 inches. Vi hittade sin prestanda för att vara mycket imponerande. Dess 50-lumen ljusstyrka gör det lönsamt att använda i svagt upplysta rum under dagen, även i ett starkt upplyst kontor kommer det förmodligen att drabbas av urtvättade färger. En app kan du välja på förhand sparat innehåll, och är mycket lätt kringgås.

Trycka på hardawre projektor knapp öppnas en på skärmen fokusstyrning,. Sandra Vogel

Projektorn är lätt slås på och av genom att hålla ner en knapp i ena änden av röret som inrymmer stativ gångjärn (den andra änden rymmer strömbrytaren) eller trycka på ikonen i Androids rullgardinsfliken genvägar. Ett snabbt tryck på knappen samma hårdvara kallar fram fokuseringsstyrning. Det är alla ganska enkelt att komma till rätta med, vilket ger verklig nytta både på jobbet och hemma.

Lenovo har omfattat fyra framåtvända JBL högtalare och Dolby Atmos, som syftar till att ge en flytande, tredimensionell ljudupplevelse. Tabletten stöder också Dolby Digital Plus, som strömmas tillsammans Netflix HD-innehåll. Ljudkvaliteten är mycket bra, även om vi inte kunde prova Netflix eftersom det inte var buntas.

Yoga Tab 3 Pro körs på en quad-core Intel Atom x5-Z8500 körs på 1.44-2.24GHz, med stöd av 2 GB RAM. Screen-tap svaren var inte blixtsnabbt, men media strömmas smidigt och i allmänhet vi hade inga större klagomål. Trådlös anslutning är via 802.11ac wi-fi och Bluetooth 4.0, med GPS och ovan nämnda valfria LTE mobilt bredband. Det finns en 13-megapixel bakre kamera och en på framsidan 5-megapixelkamera.

Vår granskning enhet hade 32 GB internt eMMC lagring (även den brittiska online-produktsidan listar för närvarande 16GB), med 21SE tillgängliga för användning. expansions Lagring är tillgänglig via en microSD-kortplats.

Förutom den programvara som är associerade med pico-projektor, Lenovo kastar i några extra för att förstärka vad du får med Android 5.1. Dessa inkluderar: Lenovo eFrame, som ger automatisk bildvisning med musik, Lenovo Sketchpad, som låter dig doodle ovanpå vad skärmen visar och spara skärmdumpar (potentiellt användbara med projektorn i ett affärssammanhang), en filhanterare, Lenovo SYNCit för moln backup kontakter, sms och samtalsloggar, och Evernote. Netflix bör också förinstallerat, men var inte på vår översiktliga granskning prov.

Smart Side Bar,. Sandra Vogel

Det finns också Smart Side Bar. Detta är något av en Lenovo häftklammer, och aktiveras i enhetens inställningar kan kallas upp av ett svep inåt från utanför den högra kortsidan. Det ger en meny med genvägar till program och inställningar.

Smart Window 2, som gör att flera app fönster öppnas samtidigt, bör också vara en gratis nedladdning för alla som köper denna tablett, men angavs inte på vår översiktliga granskning enhet.

10,1-tums skärm ger en mycket imponerande 2560 av 1600 bildpunkter – det är 299ppi. Färgerna är skarpa och ljusa, och både text och video ser bra ut.

Kraft och projektorknappar är på motsatta sidor av stativet bärande röret;. Lenovo

Knappen konfigurationen är okonventionell. Som redan nämnts, strömbrytaren och en på / av-knapp för projektorn sitter på motsatta sidor av röret som stöder stativet. Projektorn knappen märkt som sådan, men det finns ingen taktil skillnad mellan knapparna och vi fick ständigt dem förvirrade. Micro-USB-laddning platsen och volym rocker är på en kortsidan, med hörlursuttaget på den andra.

En täckt slits under gångjärnet rymmer MicroSD och Micro-SIM-kortplatser (den senare endast om du har valt LTE-modellen, naturligtvis).

Röret används också för att ge extra batterikapacitet, som uppgår till en generös 10,200mAh övergripande. Enligt Lenovo levererar detta upp till 18 timmar i livet från en full laddning. Vi använde Yoga Tab 3 Pro över en helg för en rad uppgifter, och inte behöver ladda den en gång. Lenovo är så optimistisk inför batteritid som det ger en USB On The Go Power för laddning andra enheter. Vi fick inte detta med vår prov, så kunde inte testa den.

Vid skrivande stund finns det inget alternativ med en medföljande tangentbordet – det enda tillbehöret som erbjuds är en skyddshylsa. Detta är utan tvekan en missad möjlighet om Lenovo vill locka professionella användare.

Projektorn är utan tvekan stjärnan i Yoga Tab 3 Pro show, och det skulle visa sig användbar både på jobbet och hemma. Det är lätt att använda, och kompletteras av bra batteritid och en över genomsnittet ljudsystemet.

Andra plus poäng inkluderar ett mobilt alternativ bredband och en högkvalitativ 299ppi skärmen. Det kanske inte är ett stort steg upp från Yoga Tablet 2 Pro, men Toga Tab 3 Pro är en betydande förbättring.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator