Kvalitet framför kvantitet, erfarenhet över syn

I den kontinuerliga kulturell evolution och mutation vår allt mer anslutna digitala världen går igenom, är en nyckelkontroll verklighet hur erfarenhets teknik visar sig vara. För att uttrycka det på ett annat sätt, i huvudsak allt effektiv post dot com Web 1.0 har blivit allt mer ansluten, händer på och interaktiv, med interaktiva digitala verktyg för att uppnå specifika mål.

En teknik, app eller affärsmetoder kan se användbar i teorin, och intellektuellt tror vi att vi förstår hur och varför de kan vara användbara … men om vi faktiskt uppleva deras värde och använda dem över tid så att de blir en del av vårt dagliga sätt att göra saker medvetenheten om att tekniken finns app eller affärspraxis betyder väldigt lite.

Detta kan tyckas alldeles uppenbart, men verkligheten är de flesta individer, och särskilt grupper av människor, kommer att använda beprövade sätt att göra saker när det blir tufft.

Vi är på ett intressant mättnadspunkten med social technologiy använda modeller just nu. Miljontals människor att förstå hur man regelbundet offentliggöra på nätet från en svindlande mängd enheter, och någon känsla av nyhet är långt borta.

Men trots detta miljoner mer förstå i teorin vad “social” är men egentligen inte deltar, förutom mycket ytligt. Jag favorit ekonom knackar citat / skämt som en analogi: En “ekonom” är någon som vet hundra olika sätt att älska, men inte känner några kvinnor / män “. Samma sak gäller för den praktiska social erfarenhet av många online, särskilt när du får utöver individuell användning av sociala nätverk – massor av forskning om vad andra människor gör för att organisera kollektivt, läsa böcker (ofta skriven av människor med lite praktisk erfarenhet sig), när allt det verkligen behövs är dykning i och tänka igenom några praktiska erfarenheter.

Med Facebook har utbildade personer i skimming och bete för att se vad andra människor och deras intresseorganisationer skickar meddelanden, många är nu skicklig i att sända ett socialt liv front som deras ideal digital alter ego för sig själva och sina nära och kära. Dessa poserande användningsmönster kan vara svårt att flytta som Facebook träffar medelåldern i alla sina inlägg åldersgrupper.

Vid den andra ytterligheten de praktiska digitala världen är kärnan i Twitter och sammanfattar enskilda användare erfarenhets världen. Den enorma Twitter sociala graf vissa individer kan snabbt snurra runt sig motiveras av individuella mål, och kräver ständig vård, utfodring och interaktioner att utvecklas och blomstra. Byggnadens personliga varumärken “har mycket mer gemensamt med PR strategier för att förstärka, broadcast, ansluta och sälja till andra än det gör med att visa kompetens i vad Tweeter positionerar sig som en expert på. Mycket Twitter aktivitet verkar vara” digital skata “beteende – skur digitala universum att hitta färsk information och publicera för personlig trovärdighet vinster och även publicera böcker om andras erfarenheter och idéer. Färska, ursprungliga tänkande är ganska tunn på marken i dessa dagar eftersom folk är mer medvetna att hålla bra grejer privat.

Vad som en gång folkmassan anskaffas för den gemensamma “kollektivt ägande ” bra nu co valt företags vinst av stora företag som defacto sätt att skapa material för återförsäljning. Ett exempel är de Lonely Planet rese förlag, som köptes av BBC och har nu sålts till nya ägare. Enligt brittiska tidningen Private Eye, har redaktionen fått sparken och nya produkter kommer att förlita sig på publiken köps content..assuming människor fortsätter att dela sina reseupplevelser på nätet när de hör om detta …

I skala, är vi nu vid en punkt där interna sociala nätverk inom företag ( “social business”) har funnits tillräckligt länge för att diskutera några retrospektiva historiska lärdomar.

Många av dessa miljöer har haft en början, mitt och slut, vilket strider mot febril försäljningen retorik från programleverantörer och Community Manager yrkesorganisationer av viral antagande och ogräs som tillväxt.

En typisk bana är framgångsrik övertalning av en budget hållare i ett företag för att finansiera en gemensam och / eller engagemang miljö för (förhoppningsvis) väl definierade mål – något som jag har varit starkt engagerad i flera år som konsult. En lämplig teknik miljö är installerad och individerna som driver initiativet evangelisera det och ofta sprida sig till andra delar av verksamheten. Sedan några av dessa människor byter jobb och den ursprungliga glöd och fokus försvinner. Politiska rivaliteter bak huvudet och rivaliserande miljöer med olika agendor visas och snart har vi en miljö med tiotusentals “användarnas (vanligtvis tack vare krok ups för system av register) med liten aktivitet pågår i dem.

Lösningen på detta problem är enkel. Det handlar om successionsplanering och långsiktiga mål för hur och varför en miljö existerar. Arv är särskilt viktigt i erfarenhets, händerna på sociala näringslivet, där en mänsklig puls och kontakt är mycket viktigare än de underliggande teknik som används för att göra det möjligt för interaktioner. Alltför många sociala affärsmiljöer inrättades i ett ad hoc sätt som trevande piloter med deltidsAnsvariga och receptionister i det förflutna, vilket resulterar i en gradvis brist på fokus och vitalitet som blev värre när personal ändrats.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Planering bestående använda modeller låter självklart och enkelt, men det är kärnan i alla system för engagemang planering och definiera hur ledarskap kommer att utvecklas och förändras över tid är en viktig del av detta tänkande. Utnyttja och utvidga de sätt människor faktiskt interagerar i deras sociala universum som den digitala världen utvecklas är en viktig del av detta tänkande, och som jag har nämnt här tidigare många människor tycker om att vara uttryckligen sagt hur och varför de ska samverka professionellt, eftersom deras lönecheck beror på det …

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport