Kom ihåg att Kalifornien proposition att förbjuda försäljning av krypterade telefoner? Det blev bara värre

()

LÄS MER

Varför CIA vill krypterings bakdörrar är ett misslyckande av ledarskap, inte intelligens, Apple, vägra bakdörr tillgång till data kan möta böter, NSA är så överväldigad med data, är det inte längre är effektiv, säger uppgiftslämnaren, Som Snowden läckor började, där var “rädsla och panik” i kongressen, hur Microsofts uppgifter fall skulle kunna riva upp den amerikanska högteknologiska industrin, om du har “ingenting att dölja”, här är där för att skicka dina lösenord, Möt skuggiga tech mäklare som levererar data till NSA

En nyligen ändrade Kalifornien lagförslag som skulle tvinga telefon eller programvarutillverkare, som Apple och Google, för att dekryptera data eller ansikte böter fick bara sizably större omfattning.

Kalifornien montering medlem Jim Cooper (D-9) infördes ny statlig lagstiftning som skulle kräva en ny smartphone från 2017 och framåt för att vara “i stånd att dekrypteras och olåst av tillverkaren eller dess operativsystem leverantör.”

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Justice Dept ville dra ilska, måla Apple som kriminella.

Det skulle innebära en nära-filt förbud mot nästan alla iPhone och många Android-enheter som säljs i hela staten, som de ser ut idag, oftast med okrossbar kryptering att även företagen inte kan låsa upp.

Cooper introducerade ändringar till lagförslaget i slutet av förra månaden som gick i stort sett obemärkt förbi, men ändrade räckvidden vid vilken en telefon kan vara våld olåst.

Det nya lagförslaget mandat “förmåga att dekryptera svar på alla domstolsbeslut vid något tillfälle, inte bara tidpunkten för försäljning”, säger Andrew Crocker, advokat vid Electronic Frontier Foundation, i en tweet.

Det är en bred expansion från den ursprungliga versionen av lagförslaget, som sade att alla telefoner som säljs i staten måste vid tidpunkten för försäljningen har en bakdörr för att låta brottsbekämpande att få tillgång till data som enhetens med ett domstolsbeslut i handen.

Det är ingen överraskning att Cooper har ändrat räkningen, med tanke på kontroversen kring räkningen. Den ändrade versionen kommer inte längre fina tech företag och telefontillverkare för varje telefon som säljs, men de kommer i stället att möta en $ 2,500 böter för varje gång en enhet kan inte nås av brottsbekämpningen.

Cooper har fortfarande en bit kvar innan räkningen blir lag. Räkningen måste passera montering och delstatssenaten, och undertecknas in i lag vid Gov. Jerry Brown (D).

Crocker sade i ett blogginlägg tidigare i mars att räkningen, om det går igenom, “skulle lämna laglydiga kalifornier med risk för identitetsstöld, dataintrång, förföljelse och andra intrång i privatlivet, med lite nytta för brottsbekämpningen.”

Det skulle vara både ineffektivt och omöjligt att genomdriva “, sade Crocker”, och om det inte var nog, lider det av allvarliga konstitutionella svagheter.

Cooper själv har inte slutat använda en iPhone, trots att säga på Twitter att Apple var “riskera vår nationella säkerhet och säkerheten för våra barn” genom att bygga enheter med okrossbart kryptering.

Asm. Jim Cooper tweeting en selfie från sin iPhone i mitten av mars. (Skärmdump via Jim Cooper / Twitter)

Cooper kontor inte ringa tillbaka fredag.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters