Jury: SAP skyldig Oracle $ 1,3 miljarder upphovsrättsintrång

En federal jury skickade ett tydligt budskap idag, tilldela Oracle $ 1,3 miljarder skadestånd i ett upphovsrättsintrång fall mot SAP.

Kommer det att bli en vinnare i Oracle mot SAP, loppet är på: Oracles Apotheker stämning mot HP: s resultat rapport, SAP advokat: “board var medveten” om intrång vid Tomorrownow förvärv, Oracle vs SAP: Catz erbjuder real- värld insikt att Ellison inte har, Oracles Catz: SAP: s erbjudande om förlikning är “belöning för dåligt uppförande”, Oracle vs SAP: Ellison pressade att kvantifiera kundförluster över Tomorrownow, Ellison kritiseras för måndag vittnesbörd som Oracle-SAP rättegången fortsätter, Oracle inte har SAP i sikte, är HP priset, Oracle vs SAP: Phillips, Zepecki på däck, på jakt efter Apotheker, Oracle vs SAP över Tomorrownow: Twitter förbud och en massiv utställning lista, SAP samtal hörs i Oracle rättegång, försöker göra fokus rättegången, begränsa medie cirkus “, Oracles Ellison stötar på HP: s Lane, Apotheker, HP kallar det trakasserier, SAP: s McDermott till Oracles Ellison: bring it on

Denna skärmbild från domen säger allt.

I sista argument, som kallas Oracle för skador på $ 1,7 miljarder kronor SAP advokater hävdade att de faktiska skador var mer realistisk än eventuella skador, som kallas för en utmärkelse närmare till $ 28 miljoner kronor.

I ett uttalande, SAP sa: (via Digital Daily blogg)

Vi är naturligtvis besviken över denna dom och kommer att fortsätta alla tillgängliga alternativ, inklusive post rättegång motioner och vädjar om det behövs. Detta kommer tyvärr att bli en utdragen process och vi fortsätter att hoppas att frågan kan lösas på lämpligt sätt utan flera års processande. Märket av ett ledande företag är hur det hanterar sina misstag. Som framgår av domstol, beklagar vi agerande TN, har vi accepterat ansvar och har varit villig att ganska kompensera Oracle. Under hela denna fråga, har våra kunder, anställda och partners stod oss ​​och för att vi är tacksamma. Vårt fokus nu ser fram emot, att hjälpa våra kunder att bli bäst driva företag, och utvidga vårt arv av ledarskap långt in i framtiden. Vi tackar juryn för sin flitiga tjänst genom denna långa rättegång och dom för sin tillsyn av denna komplexa fall.

Rättegången var aldrig om överträdelsen i sig upphovsrätten. SAP tagit på sig ansvaret för stöld av programvara av T omorrowNow, en tredje part supportleverantör förvärvades av SAP 2005, men stängdes 2008. Men det hävdas att Oracles begäran om mer än $ 1 miljard dollar i skador var overinflated med stor marginal och vid ett tillfälle, erbjöd $ 40.000.000 att lösa.

Under sin resultatrapport i förra månaden, sade SAP det hade ökat sina bestämmelser för Tomorrownow ärendet till $ 160.000.000, från $ 100 miljoner.

Enligt Bloomberg, sade Oracle advokat David Boies

Den underliggande tema i målet kom ner till skadestånd. Omständigheterna i skadestånd bevisats genom samtidig registrering av båda företagen var helt klart.

Stora datamängder, Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering, Enterprise, Eyeing Oracle Openworld: vad som väntar, Enterprise, Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt, Cloud, Arbetsdag hastigt grepp mitten? market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion

Bloomberg kallas utmärkelsen den högsta någonsin i ett upphovsrättsintrång fall, med hänvisning till sina egna uppgifter. Den största bort tidigare var 136.000.000 $ tilldelas Recording Industry Association of America i en 2002 fall mot Media Group Inc. för kopiering och distribution av musik.

Här är Oracle-SAP dom själva dokumentet

Föregående Oracle-SAP täckning

Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering

Kollat ​​Oracle Openworld: Vad som väntar

Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt?

? Arbetsdag griper mid-market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion