Jonathan Priestley recaps nyheter och händelser på HP Software Universe 2010 i Barcelona

Lyssna på podcasten. Hitta det på iTunes / iPod och Podcast.com. Läs en fullständig utskrift eller ladda ner en kopia. Igen HP.

B arcelona – Välkommen till en speciell BriefingsDirect podcast från HP Software Universe 2010 Conference i Barcelona, ​​en intervju med Jonathan Priestley, Director of Marketing för HP Software och lösningar, Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA).

Vi var på konferens förra veckan för att utforska några större affärssystem och lösningar, trender och innovationer, vilket gör nyheter över HP: s ekosystem av kunder, partners och utvecklare. [Upplysningar: HP är en sponsor av BriefingsDirect podcasts.]

Dana Gardner, chefsanalytiker på Interarbor Solutions, modererade resumé diskussionen kommer i hälarna på utrullningen av HP: s Application Lifecycle Management (ALM) nyheter, frisläppandet av ALM 11. [Se mer på HP: s nya ALM 11 erbjudanden. ]

Här är några utdrag

P riestle y: HP ALM 11 är kulmen på två år till ett värde av ingenjörs tid. Detta är en massiv innovation för mar nadsplats och för oss.

För första gången har du något som går inte bara över traditionell programvara livscykel, som vi känner den – utveckla, testa, distribuera och hantera – men över hela livscykeln för en applikation.

Detta inkluderar en av de saker som vi inte gillar att prata om i IT, som är pension, när vi faktiskt bli av med något, eftersom vi inte är riktigt bra på det i den här branschen. Naturligtvis är det en viktig del när vi går framåt. En av de grundläggande orsakerna organisationer kan inte minska sina data eller program belastningen beror på att de aldrig kommer till den punkt att kunna gå i pension något.

HP rullar ut ALM 11 i Barcelona för att expandera hanteras automation för moderna tillämpningar, HP: s nya ALM 11 hjälper till att styra den genom skiftande landskap av modern applikationsutveckling, Dave Shirk detaljer hur HP Instant-On Enterprise initiativ tar syftar till att flytta krav på företag och regeringar; ny bok utforskar automatisera lyckades applikationer livscykeln för att påskynda leveransen av affärsapplikationer

En av de viktigaste fördelarna med ALM är att vi har enat en fullständig bild, en enda vy av det hela processen. Nu, de människor som är ansvariga för vart och ett av de siled områden – affärsanalytiker, utvecklare, testare och operativa människor – som har att stödja och upprätthålla program kan faktiskt se, från ett ställe, hur var och en av dessa områden handen av till varandra för att säkerställa att de kan hantera det effektivt.

Och, naturligtvis, är den sista pusselbiten hur jag se till att jag har säkerhet konstruerad i programmet innan jag distribuera den. Att hela biten passar ihop under ALM.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär, Enterprise Software, HPE i samtal om att sälja av sin programvaruportfölj, Enterprise, HPE uppdaterar Vertica, ökar maskininlärning funktioner i Haven Ondemand

Så vi har en riktigt bra berättelse som binder ihop historien om vår organiskt byggd teknik, liksom de förvärv som vi har gjort. Vi har konstruerat denna runt dessa områden som vi ser våra kunder som arbetar med i sina IT-organisationer idag, eftersom de levererar lösningar som driver sina företag. Vi ser att bryta ut i dessa områden.

stödtjänster

B uild – hur du faktiskt sätta program som stöder tjänster där ute. Styr – hur man levererar infrastruktur som stöder dessa program. Säkert – hur du ser till att du har rätt typ av säkerhet på plats. Store – hur du ser till att denna enorma informationsexplosionen vi alla behandlar i dag är kapabel och hanteras. Slutligen, analysera – hur du tar affärsdata som du samlar i realtid och få beslutsunderlag och information ur det.

Låt mig berätta om stora scenen händelser, eftersom vi hade några riktigt bra presentatörer på stora scenen i år. Vi började med Anton Knolmar.

Han började med en traditionell flamenco dans, och du verkligen var tvungen att vara där för att se att i all sin härlighet, när han kom ut med en ros mellan tänderna. Det var en super start till händelsen och mycket lämpligt här i Barcelona.

Vi flyttade till Robin Purohit, vice VD och chef för FoU organisation inom mjukvara, för att ta oss igenom den nya strategi och vision för HP-programvaran. Detta var en riktigt stor en för oss, eftersom det är första gången som hela strategi och vision har haft en offentlig vädring. Det var spännande att se kundernas reaktion på det.

Vi följde Robin med Jonathan Rende, Vice President och General Manager för våra applikationslösningar. Detta var verkligen nyheter punkten för vår stora scenen, lanseringen av Application Lifecycle Management 11 (ALM 11). Detta är förmodligen den största nyheten punkt som vi har haft under de senaste sex månaderna eller så. Och vi sparade det särskilt för showen.

Vi var dessutom fira vår 10-årsjubileum av Software Universe genom att visa hur HP mjukvarulösningar kan hjälpa till med ALM, naturligtvis – det var vårt fokus för showen – men också hur man använder lösningarna i ett moln miljö, som också är en stor budskap vi försöker komma över i dag.

Ulrich Pfeiffer, vår CTO i EMEA, som sätter upp hela stora scenen händelsen, drog ihop före försäljning människor från hela regionen. Du kan höra alla olika accenter och nationaliteter som arbetar tillsammans, och det var det perfekta exemplet på vad våra kundorganisationer möter i arbetet med flera nationaliteter över geografi.

Om vi ​​går tillbaka till strategi och vision, vi pratade om det när det gäller de områden där vi ser de IT-människor inom en organisation som arbetar. Men om du tar upp det en nivå och tänka på de utmaningar som dessa stora företagande näringslivet och regeringen står inför, ser vi att bryta ner i fem huvudområden, något som vi kallar Converged Infrastructure. Detta är alla delar av infrastrukturen som arbetar tillsammans.

Arbetar tillsammans

E Nterprise säkerhet – inte bara tänka på de enskilda komponenterna, men titta på det från över hela leveransmekanismen.

Ansökan omvandling – något som alla våra kunder säger oss att de står inför idag, och självklart, det är ett av de viktigaste områdena där ALM passar in.

Information optimering – en annan nyckel, när vi talar om informationsexplosionen och utmaningarna med det. Detta säkerställer att du kan hantera inte bara data, men den information som du vill få ut av att hybrid leverans.

Det tar förmodligen det hetaste ämnet inom industrin, om jag vill sätta min företagets resurser på premiss, körs lokalt, jämfört med att sätta det någonstans i ett moln, som jag kör privat, eller sätta den i ett offentligt moln. Vår förhoppning är att alla stora företag kommer att ställas inför dessa typer av inköp beslut och vi kallar det “hybrid leverans.”

Vi lägger också en hel del arbete på en ny verkställande program, och jag kallar det ett program mot ett spår, i år på grund istället för att tänka som en enda fristående händelse, vi tänker på det som ett program som körs över hela året. Lanseringen Punkten har varit här på Software Universe.

Vi började genom att ta en agenda från vad våra CIO har berättat för oss är de viktigaste saker som de funderar på att försöka få hjälp med.

Den första är innovation, hur de faktiskt sätta innovation i sina egna organisationer och hur de kan undanröja hindren för att innovation. Detta är ett viktigt år, eftersom det är mycket svårt för dem att räkna ut hur man lägger innovation i sina egna organisationer, men i synnerhet hur man tar bort hindren för innovation. Vi har gjort en hel del arbete runt visar dem hur man ska gå igenom en upptäckt övning för att leta efter dessa möjligheter.

Det andra är att CIO: er själva alltid mäta sig mot sina kamratgrupper, och det är något annat vi har hjälpt dem med idag. Vi föra in någon expertis utifrån för att titta på vad är kompetens-apparater som gör den perfekta CIO, eftersom vi ser att roll förändras.

Vi pratade lite om hybrid leverans och sourcing alternativ. Den faktiska kompetens-set roller en CIO kan mycket väl ändras och det är en av de saker som vi har försökt att utforska med dem idag.

CIO årlig rapport, A nd när vi går över resten av året kommer vi att titta på något som en årlig rapport. Varje företag eller verksamhet idag levererar en årlig rapport om hur de utför. CIO: er letar efter samma typ av saken själva. Hur gör de fram en årlig rapport som visar hur det fungerar och vilken typ av tjänst det levererar tillbaka till verksamheten? Det är något som vi kommer att ta att resa med dem genom hela året.

Så vi är verkligen glada över det programmet, och vi har haft några bra feedback från CIO: er, att detta verkligen slår hotspots för dem, särskilt när det gäller innovation och hur de planerar själva framöver.

Lyssna på podcasten. Hitta det på iTunes / iPod och Podcast.com. Läs en fullständig utskrift eller ladda ner en kopia. Igen HP.

Du kanske också är intresserad av

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

HPE i samtal för att sälja sin programvaruportfölj

HPE uppdateringar Vertica, ökar maskininlärning funktioner i Haven Ondemand