IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney

En av de första levande sakernas Internet (IoT) nät i Australien har lanserats i Sydney, med nätverk baserat på låg effekt, lång räckvidd (LoRaWAN) öppen standard.

Den Barangaroo gemenskapens nätverk, aktiveras på tisdagseftermiddagen av kommunikationsminister Mitch Fifield under en IoT Alliance Australien (IoTAA) händelse, fungerar på 915MHz industriella och vetenskapliga fördelade frekvensband, som för närvarande används för konsumentprodukter som arbetar under låg störningspotential apparater ( LIPD) klass licenser.

De inom en 3 km till 5 km radie av nätet kommer att kunna ansluta IoT enheter gratis, inom ramen för prototyper, testning och utveckling av lösningar, med sakernas gateway kan stödja 1.000 enheter samtidigt.

“Sakernas Internet har potential att förändra ett brett utbud av australiska sektorer från jordbruk till åldern vård, genom att placera sensorer i vardagliga föremål som kan skicka och ta emot data. Dessa data kan sedan analyseras och användas för att öka effektiviteten av tjänster och utveckla nya applikationer “, säger Fifield.

Regeringen har åtagit sig att arbeta med industrin för att förverkliga den fulla potentialen av sakernas teknik och för att säkerställa Australien tar en ledande roll inom detta område.

Den IoTAA, som dök upp från Communications Alliance sakernas Think Tank tidigare i år, har förutse sakernas industrin att lägga runt AU $ 120.000.000.000 till den australiska ekonomin 2025.

Detta motsvarar en höjning på upp till 2 procent i Australien BNP inom en rad olika miljöer, inklusive fabriker, butiker, smarta städer och hem, motorfordon, andra transportsätt, och även människors hälsa och fitness, IoT är en genomgripande disruptor, “John Stanton, Communications Alliance VD och ordförande i IoTAA utöva rådet, sade.

Stanton tillade att IoTAA också fokuserar på “att hantera de risker nätets integritet och personlig integritet” inneboende i en sådan genomgripande, öppet nät, samt att undersöka kommunikationsförordningen.

“En tredje arm nödvändig verksamhet är att granska den australiensiska regelverket genom ett sakernas lins”, säger Stanton.

Enligt gällande regler har vanligtvis inte konstruerade för att klara de krav och utmaningar som sakernas-baserade nät kan presentera.

Sakernas Internet, Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät, Sakernas Internet,? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering, Cloud, Ansluten behöver moln era bättre nätverk, Robotics, Robotics och industri 4,0 : Omforma hur saker och ting görs

När det gäller sakernas spektrum, har den australiensiska kommunikation och mediemyndigheten (ACMA) argumenterat för ett standardspektrum för alla IoT enheter över hela världen, eller, alternativt, sensorer som kan identifiera vilket land en enhet arbetar i.

Den ACMA förra veckan sa att det skulle vara att tilldela ytterligare spektrum i 803-960MHz bandet för att stödja låg effekt, låg pulskvot kommunikation för olika sakernas och maskin-till-maskin (M2M) tjänster, tillsammans med mobilt bredband.

Vår roll är att undersöka lämpligheten av arrangemang spektrum för sakernas Internet. Det finns en stor mångfald av användare och använder, vi tror att det finns ingen enkel lösning på tillgång spektrum genom alla dessa program, “Nevio Marinelli, chef för ACMA spektrumplaneringssektionen sade i juli.

IoT vänder mot att kräva tillgång till en rad olika band, och en rad accessprotokoll, från dedikerade spektrum för gemensam spektrum och alternativ i mellan. I många fall finns det redan radiofrekvensspektrumet tillgängligt för användning av IoT-tillämpningar. Dessa applikationer kan och sätts in i en rad olika band inom det befintliga regelverket genom att befintliga licenstagare eller i samarbete med befintliga licenstagare.

Vodafone Australien avslutade på samma sätt sin prövning av smal-sakernas teknik på ett antal levande platser i förorter och centrala Melbourne april i samarbete med kinesiska tekniken jätten Huawei, ringa trådlösa låg effekt, testar WAN en framgång.

Nätoperatören kunde uppnå större djup och avstånd – till ett belopp av tränga igenom tre dubbeltegelväggar på djupet och upp till 30km i avstånd – i täckning med hjälp av NB-sakernas jämfört med 2G, 3G och 4G .

Använda smalbandsnät för sakernas Internet kommer att göra det möjligt för fler enheter som ska anslutas till 4G-nät till en lägre kostnad, säger Vodafone vid den tidpunkten.

Nederländska telekommunikationsjätten KPN i juli slås också på en låg effekt, lång räckvidd, stort område sakernas nätverk över hela Nederländerna, blir det första landet i världen att ha en nationell lora nätverk.

KPN: s lora nätverk kompletterar befintliga 2G, 3G och 4G-nät och förlitar sig på de hundratals mobilmaster överförings redan över hela landet som nu har utrustats med en lora antenn och gateway.

Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät

? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering

Ansluten behöver moln era bättre nätverk

Robotics och Industri 4.0: Omforma hur saker och ting görs