Intels Q4, helårs resultatet inte så dyster som förväntat

Som analytiker och investerare fruktade en av bolagets största kvartals sjunker ännu, Intel levererade något bättre än väntat resultat för det fjärde kvartalet och 2012 samlade på torsdag eftermiddag.

Chip tillverkare rapporterade fjärde kvartalet vinst på $ 2,5 miljarder eller 48 cent per aktie (uttalande). Non-GAAP resultat var 51 cent per aktie på en omsättning på $ 13,5 miljarder dollar.

Wall Street väntade Intel rapporterar fjärde kvartalets resultat på 45 cent per aktie på intäkter på $ 13,76 miljarder dollar.

För 2012 totalt, Intel Rörelsens resultat $ 2,13 per aktie med en omsättning på $ 53,3 miljarder dollar. Analytiker letade efter resultatet av $ 2,11 per aktie på en omsättning på $ 53,43 miljarder dollar.

Slumping PC-försäljningen i världen förväntades hålla Intel tillbaka, men vd Paul Otellini kjolar runt frågan i förberedda anmärkningar

Det fjärde kvartalet spelat ut ungefär som väntat som vi fortsatte att köra igenom en utmanande miljö. Vi gjort enorma framsteg i hela verksamheten under 2012 som vi in ​​på marknaden för smartphones och surfplattor, arbetat med våra partners för att uppfinna PC, och körde fortsatt innovation och tillväxt i datacentret. När vi går in 2013, har vår starka produktpipeline oss väl positionerade för att ta en ny våg av Intel innovationer över hela spektrumet av datorer.

Ändå kvartalsvis intäkter för PC Client Group minskade med 6 procent jämfört med samma period föregående år till $ 8,5 miljarder kronor. Den årliga intäkter för enheten var också minskade med 3 procent från 2011 till $ 34,3 miljarder kronor.

Omsättningen för Data Center Group, var dock upp både kvartal och år till $ 2,8 miljarder kronor och $ 10,7 miljarder kronor respektive.

Intel, Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech, processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, lagring, Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, sakernas Internet, Enterprise Software ;? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under

För utsikterna är Intel förutspår en omsättning på $ 12,7 miljarder euro (plus eller minus $ 500 miljoner euro) i slutet av Q1 2013. För hela kalenderåret, är Intel endast räknar intäkterna öka med en “ensiffrig” procent.

Ser fram emot när det gäller strategi, är en stor prioritet för Intel slutligen att vrida upp värmen kring sitt mobila färdplan -, speciellt i low-end och tillväxtmarknader. Planen förväntas drivas av ett par strömsnåla chips infördes förra veckan i 2013 Consumer Electronics Show i Las Vegas.

När det gäller Ultrabooks, Intel chefer också utlovats på CES, att nya modeller kommer ut senare i år kommer att vara pekfunktioner som standard och inkluderar chips med hela dagen batteritid för att dra full nytta av Microsofts Windows 8 operativsystem.

Den långa ryktas gjuteri verksamhet är också enligt uppgift en ny inriktning för Intel, som rapporter tidigare i dag föreslås, att Cisco har redan undertecknats på som kund för made-to-order marker.

UPPDATERING: Under telefonkonferensen på torsdag eftermiddag, gjorde Intel chefer utveckla lite mer om sin PC strategi för 2013, och det ser ut som Silicon Valley företaget satsar stort på tabletter.

Specifikt Otellini beskrev att detta är ett resultat av vad han beskrev som “suddig formfaktorer” som PC-tillverkare är “omfamna trender tunnare och lättare bärbara datorer.

Men även han medgav att de omfamnar innovation när det gäller design, påstod han att “prestandakrav kommer att förbli densamma.”

Otelllini anges också att denna mobila strategi för tabletter är inte densamma för smartphones som “volymen av telefoner” med Intel arkitekturer är fortfarande liten.

Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, Sakernas Internet

? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under