Intel visar vägen framåt med genombrott halvledar konstruktion

Intel har publicerat forskning för ungefär ett decennium på vad de kallar “3D Trigate” transistorer, som höll ut hopp för både förbättrad prestanda samt energieffektivitet. Idag Intel avslöjade detaljerna i sitt kommersialisering av denna forskning i sin kommande 22 nm process samt visar verkliga system som bygger på 22 nm CPU delar.

De nya produkterna enligt det inhemska namnet “Ivy Bridge”, är processen krympning av den nyligen lanserade Sandy Bridge-arkitektur i nästa “Tock” cykel av den berömda Intel “Tick-Tock” designmetodik, där “Tick” är en ny optimerad arkitektur och “Tock” är krympningen av denna arkitektur på då nästa generations halvledarprocess.

Vad som gör dessa Trigate transistorer så nyskapande är det faktum att de ändrar den grundläggande geometrin för halvledare från en i grunden platt “planer” designen till en mer vertikal struktur, tjänar dem en beskrivning av “3D”. För användare begreppen är enklare att förstå – den nya transistor design, som kommer att bli standard i alla av Intels produkter framåt, ger vissa grundläggande fördelar för processorer som genomförs med dem

Inga ytterligare detaljer om scheman avslöjades efter ett leveransdatum någon gång under 2012, trots att Intel gjorde uppger att delar lossnar tidiga serier nu för partners.

Förutom de konventionella CPU delar för stationära och bärbara datorer och servrar, Intel diskuterade också sina planer för att förbättra Atom CPU utbud med SOC design och projektering för systemleverantörer som gör produkter riktade till konsumenter, netbook, tablet, och Smartphone design. Tillkännagivandet innehöll en detaljerad kronologi över kommande SOC produkter i 32 nm och 22 nm processer, som Intel hävdade skulle erbjuda prestanda per watt är lika med eller bättre än den för ARM-processorer.

Vad det betyder

Det första som hoppar ut på mig är är underförstått att Moores lag lever och mår bra, åtminstone för de kommande generationer av processen ner till 14 nm och därunder, och Intel har inte för avsikt att ge efter företräde som världsledande inom halvledarprocess. Med tanke på deras historia och deras vilja att investera, ser detta meddelande som deras ställning är säker.

Ett annat tema som kom genom högt och tydligt var Intels fokus på låg effekt enheter, SOC design och föregripa konkurrens från ARM-baserade och liknande låg effekt mikroprocessor produkter, som även om de inte kan bli verklighet ännu i serverutrymme, har varit en hämmande faktor i Intels framgångar i låg effekt enheter, med undantag av Atom-baserade netbooks. Med en rättfram diskussion om dess SOC planer, var Intel tydligt lägga ut förstärkning för tidigare uttalanden om att vilja vara mer synliga i de olika energisparenhetssegment.

Läckström reduceras till nära noll, vilket resulterar i mycket effektiv drift för systemet i ett vilotillstånd,. Övergripande prestanda per watt reduceras med cirka 50% från Sandy Bridge redan förbättrat resultat med sin 32 nm process.

Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Intel, Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech, processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, lagring, Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, sakernas Internet, Enterprise Software ;? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under

Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, Sakernas Internet

? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under