Intel släpper första Core-M processorer för business-class konvertibla datorer

Efter mer än ett år av frustrerande förseningar har Intel äntligen presenterade sin första processorer med den nya Broadwell arkitektur.

Broadwell, som efterträder den nuvarande Haswell familjen, använder en 14-nanometers tillverkningsprocess som har gett Intels ingenjörer passar. Den nya CPU familj ursprungligen tänkt att debut i 2013, men sköts upp flera gånger efter tillverkningsproblem.

Dessa frågor, som påverkade produktionsutbytena, äntligen har retts ut, och de nya produkterna är äntligen redo att skickas.

Dagens produktlanseringar är bara den första i vad som kommer så småningom att bli en våg av processorer med hjälp av Broadwell arkitektur. Core M processorer kommer att finnas i två versioner: 5Y10 / 5Y10a processorer, kör på upp till 2,0 GHz, och mer kraftfulla 5Y70, som toppar vid 2,6 GHz klockfrekvenser. Uppgraderingar till i3, i5 och i7-serien och U och H familjer kommer att visas i 2015 (Intel inte avslöja exakta datum).

Båda Core M produkter är utformade specifikt för vad Intel kallar “business 2-in-1s”, som har varit, en ljuspunkt i en annars dyster PC-marknaden.

De nya marker använder endast 4,5 W effekt, jämfört med 11,5 W för nuvarande 4-generationens Intel Core-processorer (Y-serien). Den lägre effektbehov leder till längre batteritid och, ännu viktigare, mindre värme. Det innebär att kärn M mönster kan utformas för att fungera utan fläktar, vilket gör dem riktigt tyst.

Eftersom Core M designen är 50 procent mindre och 30 procent tunnare än Haswell motsvarigheter, betyder det också att moderkort kan bli smalare och mer kompakt. I teorin, Intel säger kan OEM bygga Kärna M-baserade datorer så tunna som 9 mm.

Intel hävdar batteritid förbättringar av så mycket som 20 procent jämfört med nuvarande generationens produkter. För en vanlig arbetsbörda på en typisk Ultrabook-klassystemet, översätter det till ca 1,7 timmars batteritid, med något bättre datorprestanda och avsevärt förbättrad grafik bearbetning.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Någon som ersätter en äldre dator kommer naturligtvis se dramatiskt förbättrad prestanda och batteritid. I sin meddelande på dagens tillkännagivande, Intel jämförde en referensdesign genom att använda nya Core M till en fyra år gammal laptop som använder en 520M ultralåg spänning processor. Inte överraskande, blåste nyare PC bort den äldre modellen, hantering grundläggande affärsberäkningsuppgifter dubbelt så snabbt och kodning av video på 7,6 gånger hastigheten.

Nya datorer som innehåller kärn M processorer kommer att finnas tillgänglig i oktober från Lenovo, HP, Dell, och ASUS. Lenovo, till exempel, visade upp sin nya ThinkPad Helix cabriolet denna vecka på IFA-mässan i Berlin. Enheten har en 11,6-tums skärm, väger 816.5 gram och är 9,7 mm tjock. Tillsatsen av en Core M processor innebär att enheten inte har några rörliga delar.

Processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, processorer, Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys, hårdvara, AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen

Du kan förvänta sig att utbudet av Core M enheter vara begränsad i år. Mer designer och ökad tillgänglighet kommer att få vänta tills i början av 2015.

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen