Intel erbjuda frivillig Protection Plan för överklockade Core-processorer

De extra skyddsplaner som erbjuds av elektronikföretag är ofta av tvivelaktigt värde för konsumenterna, men Intel har precis lanserat en som kan vara ett bra värde om du vill justera din processor.

Den nya Performance Tuning Protection Plan är utformad för att ge en ersättare processor i händelse av “fel som orsakats av att manövrera berättigade processor utanför Intels publicerade specifikationer” – dvs överklocknings. (Intels tre års standardgaranti gäller fortfarande för processor fel medan används under Intels publicerade specifikationer.) Chips är berättigade till planen omfatta alla Core-processorer som är upplåsta (som har en K eller X suffix) och de som använder LGA2011 sockeln. Planen fungerar endast för den ursprungliga komponenten, så att du kan inte ta emot en annan processor om du steker ersättnings en.

Till skillnad från många andra planer för denna sort, verkar prissättningen rimligt, särskilt med tanke på att du förmodligen har spenderat hundratals dollar på din processor i första hand: Från $ 20 för Core i5-2500K till $ 35 för den nya Sandy Bridge-E Kärna i7 processorer såsom i7-3960X. Observera att det finns en 30-dagars väntetid innan du kan lösa in din processor.

Medan Intel fortfarande inte godkänner överklockning på något officiellt sätt (knuffa, knuffa), de upplåsta processorer och denna skyddsplan visar en växande förståelse från chipjätten om vikten av överklockare till sin nedersta raden.

Den en bit av dåliga nyheter om de nya tjänsterna är att det en pilotplan som endast erbjuds för de kommande sex månaderna. Så dröj inte om du vill köpa planen, och kanske starkt kundintresset kommer att övertyga Intel att fortsätta det efter pilotperiodens slut. Du kan hitta mer information från företaget om Performance Tuning Protection Plan här.

Skulle du överväga att köpa Performance Tuning Protection Plan för din överklockade Intel-processor? Låt oss veta i Talkback sektionen.

[Via HotHardware]

Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech

Intel, Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech, processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, lagring, Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, sakernas Internet, Enterprise Software ;? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, Sakernas Internet

? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under