Inga garantier på NBN: Turnbull

Kommunikationsminister Malcolm Turnbull har sagt att även om hans inställning till National Broadband Network har mildrat en stor del av riskerna med ett projekt av sin storlek, det finns ingen garanti för att projektet kommer att lyckas.

Efter ett antal betyg i NBN, Turnbull har riktat NBN Co att föra en “multi-teknik mix” modell för NBN använder fiber till noden, fiber till källaren, och HFC utöver fiber till lokalerna, fasta trådlösa och satellitteknik.

Två dagar bort från årsdagen av valet av Abbott regering har NBN Co bara börjat försök med fiber till källaren, och fiber till noden. I sitt tal vid en Enterprise Ireland händelse i Sydney i morse, Turnbull sade att den nya strategin för nätverket var rätt strategi, men det fanns fortfarande risk i projektet.

“Oavsett om du analysera det ekonomiskt, eller om du gör ekonomiska kostnads-nyttoanalys, vi är övertygade om att vi har fått rätt strategi”, sade han.

“Med detta sagt, du kan ha rätt strategi, men det finns fortfarande gott om risker i utförandet. Jag skulle säga att vi har mildras risk, risken i projektet är mycket mindre än det skulle ha varit under den tidigare strategin, men det är fortfarande där. Det är fortfarande ett mycket, mycket stort projekt och du kan inte eliminera risken. ”

Han sade politikerna som behövs för att vara mer säker på att säga att de inte kunde garantera deras särskilda tillvägagångssätt skulle lyckas.

“Journalister säger alltid” Kommer ni garantera att så och så kommer att hända? “. Man måste ha modet att säga nej, jag kan inte garantera att” “, sade han.

Vi lever i en snabbt föränderlig och dynamisk värld, och vi tar detta synsätt, är det vår bästa chans, tror vi att det är den mest sannolika att lyckas, men det finns ingen garanti för att en viss metod kommer att fungera.

Om det inte fungerar, kommer vi att lära oss mycket av det, och sedan kommer vi att göra något annat.

Turnbull sade att han förväntade NBN Co, under ledning av ny VD Bill Morrow, att vara ett innovativt företag, snarare än en som bara ville berätta minister vad de ville höra.

“Det måste vara en mycket innovativ verksamhet. Det har fått vara ständigt tittar på smartare, snabbare, billigare och bättre sätt att få jobbet gjort”, sade han.

Jag förväntar mig att vara mycket öppen för innovativa idéer, och jag kommer att vara mycket besviken om folk säger att de har fått borsta bort.

Han sade att regeringen var ute efter att gå längre än att tala om tekniken leverera snabbare bredband, och vilka program kan använda snabbare bredband, markera en förändring, efter valet som expandTeleHealth prövningar på uppdrag av den förra regeringen för NBN, till andra tekniker .

“Den förra regeringen hade några bidrag för att främja e-hälsoverksamhet med bredband. Men de hade ett villkor att de endast skulle kunna genomföras på NBN. Problemet var, det fanns inte tillräckligt av det byggt för att kunna göra det, ” han sa.

När vi kom in sa jag “Ja, du vet, om avtalet har kvar, e-hälsa är mycket viktigt, i stort det inte kräver mycket bandbredd, låt oss bara ändra reglerna så att folk kan göra det om det är på trådlöst eller ADSL, eller HFC. ” Vem bryr sig? Målet är att få människor att använda tekniken för att hålla australier friskare.

Visst det är målet, snarare än att försöka främja ett politiskt projekt. Vi har fått tillbringa mindre tid åt att tala om plattformen, och mer tid åt att tala om ansökningarna.

Turnbull avslöjade att regeringen kommer att vara “mycket, mycket kort” tillkännage ändringar i beskattningen av, personalschema arrangemang, som en del av en större meddelande på innovation.

Innovation tillkännagivande kommer

“Den nuvarande lagen skatter på mottagandet av den anställde i stället när de realiseras. Det är en stor konkurrensnackdel”, sade Turnbull.

Den nuvarande beskattningsmetod infördes 2009 av den dåvarande arbetarregering, och en översyn om beskattning inleddes strax före valet 2013.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata