Infosys första indiska bolaget att lista på NYSE Euronext

Indiska IT-tjänster och outsourcing jätte Infosys kommer att lista på NYSE Euronext London och Paris marknader från 20 februari i år, blir den första indiska företaget att handla på börsen.

SD Shibulal, VD för Infosys, som kommer att vara i London för att ringa öppnandet klockan på onsdag, sade bolagets notering på NYSE Euronext gör Storbritannien, franska och andra europeiska investerare direkt tillgång till Infosys ADS (American Depositary Shares), beroende på produkt bolagets uttalande måndag.

Storbritanniens premiärminister David Cameron sade i samma uttalande: “Infosys är ett bra exempel på indiska investeringar i Storbritannien och jag är glad att de kommer att vara den första indiska företaget att bli antagen till handel på NYSE Euronext London Detta beslut är ett bevis. Storbritanniens ställning som porten till val för indiska företag som vill investera i EU. ”

Dominique Cerutti, vd och vice vd för NYSE Euronext, tillade börsen hjälper indiska företag att öka sin likviditet och synlighet genom att underlätta flera listor i ett börsoperatör.

Enligt Infosys, började det handel på New York Stock Exchange (NYSE) den 12 december 2012, under kortnamnet “INFY”. Det kommer att använda samma symbol på NYSE Euronext. Bangalore-baserade företaget är också noterat på Bombay Stock Exchange (BSE) och National Stock Exchange of India (NSE).

På måndag, den indiska outsourcing jätte, tillsammans med Wipro, Tata Consultancy Services och HCL Technologies, identifierades att vara, aktivt planerar förvärv i Europa, för att öka sin närvaro där och kapitalisera på företag angelägna om att offshore sin verksamhet för att sänka kostnaderna.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck