Indiens EmployWise fokuserar på smarta människor förvaltning

Namn: EmployWise

Cloud Segment: SaaS

Typ av App: HRM / Människor förvaltning

Grundare / Management: Sumeet Kapur, Aashish Jindal

Underlåtenhet att spåra styrka, eller använda verktyg som kan hantera människor relaterade processer så småningom kommer att köra ineffektivitet, om inte kaos. Hög kvalitet HR-processer bidra till att attrahera och behålla knappa talang och dålig HR-processer driva talang bort – ofta konkurrenter.

Sett som en pionjär inom HR SaaS Management, Gurgaon-baserade (i närheten av New Dehli) EmployWise erbjuder nio moduler som lätt integreras i befintliga ledande HR produkter som SAP eller People, vilket ger användaren omedelbar bästa praxis i en värd, pay-per- användare per anställd per modul molntjänst.

EmployWise frigör chefer samlas och bearbetning närvaro uppgifter, en verksamhet som är helt automatiserad. Fördel hävdar med inbyggd löne funktionalitet även kan göras med lätthet. Anställda kan boka affärsresor, justera sina resvägar, och hävdar kostnader på samma system.

Chefer kan identifiera mål åtar omdömen, ge feedback och utvärdera sin personal i företagets resultatstyrningssystem. Personalen kan också ansöka om nya jobb inom företaget genom EmployWise systemet.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Den EmployWise företag föddes ur en tidigare framgångsrik CRM produkt som kallas Smiles som var så framgångsrik, enligt dess grundare, att det var transplanteras till HR arenan. År 2008 vann företaget IBM: s Beacon Awards som en del av Big Blue partnerigenkänningsprogram som identifierar utestående affärslösningsleverantörer. Det var också en av tre finalister till samma pris 2013.

Så det är inte helt en shocker som IBM tillkännagav nyligen EmployWise skulle leverera sina tjänster på en molninfrastruktur med hjälp av IBM Smartcloud företagsinfrastruktur-as-a-service (IaaS) erbjudande. Detta hjälper EmployWise fokus på bröd och smör medan IBM hanterar back-end.

Indien har länge varit förlöjligade som en öken för produktbolag. Några pekar på landets långa historia som ett kolonialt ämne som en anledning till detta fenomen, andra till dess socialistiska förflutna, och många av dess brist på en kultur av vetenskaplig innovation någon betydande omfattning och nå efter självständigheten.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin