Indien regulator behåller föreslagna 2G priset spektrum

Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) har beslutat att behålla sin rekommenderade reservationspriset för den kommande 2G spektrumauktion, trots kritik från branschaktörer.

I ett uttalande sent söndag, TRAI, sade bestämdes siffran bygger på upplevda värdet av spektrumet för användarna. “Den senaste betalkursen spektrum upptäcktes genom auktion var det av 3G-spektrum i maj 2010. Efter justering för prisstegringar för ett år samt för relativ effektivitet, 80 procent av det resulterande värdet rekommenderades som reserv priserna på spektrum i 1800 MHz-bandet, “regulatorn förklaras.

TRAI i april föreslog bland annat rekommendationer, vilket ökar basen priset till 36,2 miljarder rupier (US $ 678 miljoner) per megahertz (MHz) i 1800MHz bandet för kommande spektrumauktioner –about 10 gånger det pris som 2G-licenser tilldelades i 2008. Dess nuvarande kommentaren var en del av en whitepaper som behandlas olika hänvisningar av den indiska Institutionen för Telecom (DOT) på rekommendationerna.

Indien kallas för en ny auktion av landets 2G spektrum efter fel regeringen gjort i att utfärda licenser på en först till kvarn-först till kvarn. Alla 122 licensavtal tidigare utgivna återkallades.

TRAI sade i sitt uttalande reserv priserna avslutades på ett förslag om att avreglera spektrumet, som var i huvudsak att avlägsna tekniska begränsningar för användning av nya accesstekniker inom samma band eller band som befintliga och gammal teknik. Detta skulle göra det möjligt att föraren kan välja någon teknik i spektrumbanden som innehas av dem.

Eliminera begränsningar i samband med spektrumanvändningen väntas kraftigt öka värdet av spektrumet för operatörerna “, det sade. Den indiska regulatorn påpekade också att dess analys avslöjade rekommendationerna” inte negativt påverkar lönsamheten för den trådlösa industrin eller posten nya operatörer, inte heller påverkar överkomliga för konsumenten “negativt.

Påverkan på taxa är låg eftersom det kan antingen absorberas av tjänsteleverantörer i form av tilläggsminuter som har genere, eller återvinnas genom avgifter för olika detalj- och grossisttjänster, tillade den.

Trai rekommendationer om spektrumauktion hade träffat med offentlig kritik från både telekomoperatörer i Indien och internationella branschorgan. Lokala aktörer varnade nyligen för en dödsstöten till industrin bör regeringen acceptera förslaget, konstaterar att mobila samtalstaxor på kunderna kunde spik med så mycket som 100 procent.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Internationell telekombranschen grupp GSMA hävdade också Trai förslag spektrum gick mot internationell praxis och skulle bara fördröja Indiens tillväxt.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”