Indien lanserar Aadhaar verifierings tjänster, inskrivningscentra

Den unika identifierings Authority of India (UIDAI) har lanserat två nya åtgärder autentiserings att kontrollera en medborgare identitet samt permanenta Aadhaar inskrivning centra inrymt i regeringsbyggnader, eftersom det bygger vidare ut landets elektroniska ID-system.

I ett uttalande i fredags presenterade Indiens Planering kommissionen autentiseringstjänster med hjälp av en persons iris och mobila engångs stift (OTP).

UIDAI ordförande Shri Nandan Nilekani läggas i ett uttalande: “Detta är ett stort steg i riktning mot att göra det möjligt Aadhaar igar till [tillgång], olika tjänster med hjälp av Aadhaar identitetsplattform Det är också klokt för olika användar organ, både offentliga och privata. , eftersom de kan identifiera en mottagare eller kund som använder en snabb, säker, ekonomisk och papperslös format.

För invånarna använder iris autentiseringsmetod, måste de ge både deras Aadhaar nummer tillsammans med en genomsökning av ögat. Iris scan kommer sedan matchas med bilden bevaras i det centrala Identities Data Repository (CIDR) för att verifiera personens identitet, sade planerings provision.

Den UIDAI hade utfört proof-of-concept testa för tekniken och drog slutsatsen att mer än 99 procent av den, över 400 miljoner registrerade invånare, kan verifieras, tillade den.

De föredrar att använda OTP metoden måste registrera sitt mobilnummer eller e-postadresser med UIDAI för att få tillgång till tjänsten. För att verifiera sin identitet, kommer invånarna måste begära en OTP från CIDR innan du skickar stiftet tillsammans med sina Aadhaar siffror tillbaka till databasen för autentisering, noterade uttalandet.

“Användar byråer som utnyttjar Aadhaar autentisering kan använda OTP att ge en enda faktor autentisering, eller i kombination med biometri för att uppnå en tvåfaktorsautentisering. Detta skulle ge större flexibilitet för användarverifiering organ när det gäller att distribuera lämplig modalitet baserat på faktorer som demografi, leverans av tjänster plattform och / eller krav domän säkerhet “avdelningen sade.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang