iCloud vs. Exchange, Gmail: Välj ditt val klokt

Nu när Apples nästa generations e-post och molntjänst är ut genom dörren, kommer många existerande MobileMe kunder helt enkelt flytta över till iCloud utan krångel, och utan krångel.

Mellan Gmail och Hotmail studenter, det finns ett eftersatt MobileMe marknad.

Medan förmodligen i de enskilda siffror i termer av marknadsandelar procent, många studenter med Macs eller iPhone – och det finns en hel del av dem – MobileMe är ändå en livskraftig och fast tillägg till den externa högskola eller universitet e-postadress många studenter har.

Många företagskunder – ett ämne sällan närmade i mina egna skrifter – kommer att upptäcka att deras företags e-post inte spela rättvist med iCloud. Så hårt som det kan tyckas att möta, bland glitter och den globala spänningen i den molnbaserade produkt, iCloud e-post, kontakter och kalendersynkronisering enda verkligt utformad för dem med en @ me.com e-postadress.

Men som MobileMe förvandlas till iCloud tjänsten, kommer många befintliga användare inte påverkas. Andra, såsom det stora antalet av dem som köpte en ny Mac produkt strax efter sommaren uppdatering av produkter, kommer att ha haft att göra på andra håll, eftersom nya MobileMe-konton avbröts tills iCloud öppnade sina dörrar.

Kort sagt, det är det ena eller det andra. Det finns en utmärkt inlägg på ämnet av Danny Sullivan, som jag inbjuder dig att läsa. Du verkligen behöver plocka ena eller det andra, eller inför en mardröm av synkroniseringsproblem eller konflikter som sällan lösa.

Men iCloud är mer än datadelning. Det är musik, foto och innehållsdelning, också. Var betyder lämnar användare? I slutändan lämnar dem att välja. Och olyckligt som det är, jag kan inte göra det beslutet för dig.

Om du har turen att ha fått ut ur iTunes bädd på höger sida, och förstå nyanserna i dess stora utbud av alternativ, synkroniseringsfunktioner och andra funktioner, då iCloud fungerar som en fantastisk musikprodukt.

Nästa generations iPhone: Det är ingenting utan iOS, iCloud, Gallery: iOS 5 händer på: Hur iCloud fungerar med iPhone, Gallery: iCloud händer på: Att din iPhone till webben, det är den stora iPhone 5 lanseringen Charlie Brown !; mellan raderna: Hur icloud kunde slå andra molnbaserade musiktjänster, Apples iPhone 5 nyckel, men icloud mer strategiska

Det tar en stund att komma dit, men i kombination med iTunes Match och “iTunes i molnet”, du kan nå musik nirvana.

iCloud går utöver “helt enkelt e-post”, det har alternativ, och dessa alternativ kan finjusteras för att synkronisera endast foto eller dokumentinnehåll, bilder och bokmärken. Bara för att du har möjlighet att kryssa allt, betyder inte att du faktiskt måste aktivera varje funktion i iCloud att få ut mesta möjliga av det.

Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, smartphones, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, rörlighet, Sista minuten iPhone 7 rykten pekar på vattentäthet, fem färger, säkerhet, Android lockscreen bypass: Google fläckar skavank på Nexus 5X telefoner

I slutändan jag misstänker att det faller ner till de enheter du har och som du hellre vill hålla dina data med.

Om du har en iPhone kör den senaste iOS 5 operativsystem, är det vettigt att göra det möjligt för iCloud för privata e-postkonton, förutsatt att du säkerhetskopiera innehållet först – bara för att vara på den säkra sidan.

Apple gör ekosystemet erfarenhet sömlösa, medan för dem som kör Android eller BlackBerry telefoner, kommer inte allt synkroniseras. Om du har en multipel av någon Apple-produkt – oavsett om det är en kombination av två eller flera Mac, eller en Mac och en iPhone – kopplar ihop dessa till iCloud verkar och visar i de flesta fall logiskt.

Men portning e-post och innehåll från en leverantör till Apple, som Gmail e-post och kalenderuppgifter kan visa riskabelt, särskilt om du har något att dölja.

Apple har liten eller ingen allmän historia av offentligt och öppet anger antalet tillfällen användarnas data har visats av amerikanska myndigheter, eller andra statliga brottsbekämpande myndigheter runt om i världen. Till skillnad från Google, som har en öppen insyn rapport varje år, avslöja hur många förfrågningar gjordes och av vilken anledning, Apple inte, och inte heller Microsoft.

Å andra sidan, har Apple tecknat upp till en kampanj mot warrant inspektioner av den amerikanska regeringen information. En av de viktigaste faktorerna till den digitala Due Process kampanj begär att regeringen bör “få en husrannsakan baserat på sannolika skäl innan den kan tvinga en operatör att avslöja en användares privata meddelanden eller dokument som lagras på nätet”.

Detta steg av Apple bekräftar företagets engagemang för datasäkerhet, men ändå inte förneka det faktum att företaget är ändå. Facebook är på listan, tillsammans med Microsoft – båda företagen som har överlämnat uppgifter utan att informera kunden om det faktum, och om något gör det lättare för brottsbekämpande att göra det med inbyggd juridiska begäran “former.

iCloud är inte för alla, och inte heller bör det vara. Även frestande att synkronisera allting, andra har kämpat med växeln, fylld med synkroniseringsproblem och konflikter som tar bort allt från servrar.

Vad är dock klart att en annan molntjänst, bör man vara medveten om begränsningarna av sina enheter, och hur Apple kontra utlagda moln företag som hanterar dina data, händer över dessa uppgifter till myndigheterna på begäran.

Twitter reaktion på Apple Launch

Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch, och AirPods

Sista minuten iPhone 7 rykten pekar på vattentäthet, fem färger

Android lockscreen bypass: Google lappar skavank på Nexus 5X telefoner