IBM och BT att lansera nya brittiska cyberlärlings

E-kompetens, Storbritanniens sektorn färdigheter råd för företag och informationsteknik, kommer att lansera lärlings i cyber senare i år i samband med flera teknikföretag.

De företag som har anslutit sig till systemet inkluderar IBM, BT, QinetiQ, Cassidian, CREST och Atos, meddelades på onsdag.

Två brittiska universitet ska få miljontals pounds av investeringar för att hjälpa till att finansiera tiotals doktorer i online-säkerhet.

Lärlingar kommer att kunna följa en av tre cyber vägar. “De tre arbetsroller som har identifierats hittills är säkerhetsspecialist, penetration testare och säkerhet arkitekt” E-kompetens projektledare Mark Heholt berättade hemsida på onsdag.

Heholt sade lärlings syftar till att utveckla kompetens och kunskap under en period av minst två år. Minimikravet för en plats på en lärlings var fem GCSE-talet och två A-Levels.

Han sade lärlingar betalades en genomsnittlig årslön på mellan £ 13.000 och £ 16.000, men det kan vara högre inom IT-sektorn.

Medan det exakta antalet cyberlärlings tillgängligt i år var okänd, Heholt sade han förväntas ha 280-300 lärlingar inskrivna i programmet 2015.

En rapport från Riksrevisionen i den brittiska cyberstrategi konstaterade att det förelåg en; kompetensbrist IT-säkerhet, som kan pågå i årtionden om unadressed.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

“Dessa nya lärlings kommer bidra till att lösa bristen färdigheter genom denna sektor står inför, bland annat locka fler kvinnor, som för närvarande är underrepresenterade,” E-kompetens Storbritannien VD Karen Pris sade på onsdag.

Den £ 5m initiativet kommer att finansieras med £ 2m från Storbritannien kommissionen för sysselsättning och kompetens och £ 3m från de företag som tar på lärlingar.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer