IBM kommer att få KVM Linux virtualisering till makten 2014

Linux har många hypervisorer, såsom Xen, och det stöds av mer, såsom Azure, men det har också en egen inbyggd hypervisor: Kernel-based Virtual Machine (KVM). Tyvärr, KVM fungerar bara på Intel och AMD-processorer. Tidigare i år meddelade IBM att det skulle vara, lägga KVM stöd till sin Power Architecture, och nu vet vi att det kommer att visas någon gång under 2014.

I en exklusiv intervju, Jim Wasko, IBM Linux Technology Center direktör, sade att porteringen av “är KVM Power går ganska bra. Det är redan arbetar i laboratorier och Technology Center har använt det internt i utveckling, och vi är driver patchar uppströms. ”

Wasko tillade att KVM på Power är “inte längre ett experiment. Koden är på ingenjörsnivå kvalitet nu, så 2014 är ett rimligt mål för att det ska visas i Linux-distributioner.”

Källor nära Red Hat och SUSE de ledande Linux-försäljare för IBM: s Power Architecture servrar, bekräftat att de kommer att distribuera KVM för Power i sina företag server distributioner.

Slutresultatet, Wasko sade, är att “KVM blir branschstandard hypervisor.”

Han kunde vara på något. Den, nyligen reformerade Open Virtualization Alliance, har förenat mer än 250 företag bakom KVM. Dessa inkluderar en som är vem av server- och hårdvara företag inklusive AMD, Dell, HP och Intel. Kort sagt kommer Citrix XenServer, Microsoft Azure, och VMware ESX alla stå inför en mer konkurrenskraftig KVM, särskilt på mer avancerade servrar, under de kommande åren.

 Berättelser

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

IBM att föra Linux KVM virtualisering till ström server linje, Linux Foundation antar Open Virtualization Alliance och KVM, KVM: Du har kommit en lång väg

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar