Hybrid lagrings start Tintri höjer $ 125.000.000

Hybrid lagrings start Tintri har höjt $ 125.000.000 i en serie F finansieringsrunda meddelade onsdag.

Den runda leddes av Silver Lake Kraftwerk med deltagande från Insight Venture Partners, Lightspeed Ventures, Menlo Ventures och NEA.

Tintri specialiserat sig på VM-medvetna lagringsapparater för molnmiljöer och räknar AMD, F5 Networks, GE, NEC, MillerCoors och Time Warner som kunder. Mountain View, Kalifornien-baserade företaget säger att det planerar att använda den nya medel för att expandera sin globala närvaro genom marknadsföring och kanal initiativ och öka sin användarbas av virtualiserade företag.

Tintri inte avslöja en värdering men säger att det har tagit upp $ 260.000.000 hittills. Företaget stängde en serie E finansieringsrunda i februari 2014 och vid den tidpunkt antydde att det var på väg mot en börsintroduktion 2015. Tintri VD Ken Klein nu säger IPO är mer sannolikt att hända någon gång nästa år.

Den senaste finansieringen är en tid lyft för Tintri eftersom konkurrensen i den lukrativa flashminne marknaden fortsätter att ballongen. Andra företag i utrymmet inkluderar andra startups som Tegile och ren förvaring, samt mer etablerade leverantörer som EMC, NetApp och SanDisk.

Adam Grosser, Tintri styrelseledamot och vd på Silver Lake Kraftwerk, tror Tintri utmärker sig för sin långsiktiga tillväxtpotential.

“Vi tror Tintri teknologi stör lagring mjukvaruarkitekturer för en växande bas av blå-chip kunder” Grosser sade i ett uttalande.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip