HTC: s Q1 försäljning tank: Turnaround odds blir längre

HTC: s försäljning under första kvartalet har tankas, men VD Cher Wang säger att företaget har “arbetar hårt för att lägga grunden” för en comeback. Den stora frågan är om HTC: s ansträngningar kommer att vara ett fall av för lite för sent.

Bolagets försäljning minskade 64 procent under det första kvartalet. HTC rapporterade också en rejäl förlust på NT $ 3,16 en andel i det första kvartalet jämfört med en vinst på NT $ 0,43 för ett år sedan.

Vi ska låta diagrammet berätta sagan.

Mer oroande är att HTC: s balansräkning tar en träff. Variabler som till exempel dagar för kundfordringar, lagernivåer och dagar som skall betalas allt gick åt fel håll.

HTC utropat sitt sortiment av nya Desire enheter, samarbetet med Under Armour för UA Healthbox och dess HTC 10 och HTC Vive virtual reality-system.

Företaget sade

I själva verket, HTC 10 ser ut som en stark enhet. Vad återstår att se är om dessa produkter kan få dragkraft. Den andra bekymmer kretsar kring huruvida enhets köpare i slutändan se HTC som en livskraftig varumärke.

Mer: 10 skäl att köpa HTC 10

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

HTC 10 omdöme: Stunning ljud, slick aluminiumkonstruktion, första selfie cam med OIS

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus