HP Storage EVA4400 Review

Korrigering: Den här berättelsen ursprungligen visade att HP EVA4400 SAN-system krävs en rubrik server som kör Windows, är denna felaktiga.

HP EVA4400 är en Storage Area Network (SAN) system som ger datalagring och säkerhet på en mycket större skala än en enkel RAID eller NAS-system. Vi funnit det vara en tillförlitlig och skalbar high-end datasystem.

Vi ser flera viktiga skäl för att anse ett SAN-system. Administratörer ofta inte vill separat tillgång till flera fysiska maskiner för att utföra säkerhetskopiering av systemet och de vill inte ha en kamp för att lokalisera felaktiga enheter.

Ökning din lagring bör inte innebära att förutsäga hur mycket utrymme du kan tänkas behöva i tre år, att noggrant välja vilken maskin för att lägga till extra enheter till och sedan ange OS de måste formateras för.

Du bör kunna känna sig trygga att säkerhetskopiering av data och diskfel återhämtning kommer att fortsätta utan trauma eller driftstopp. Sådana krav är säkert bortom kapaciteten hos enkla RAID-system eller till och med NAS-enheter. Emellertid kan alla ovanstående göras med en SAN-system.

Design och funktioner, The EVA4400 är faktiskt en samling av enheter som levereras i sin egen fullstor rack. Med några alternativ på hur du vill att det levereras, kan du få det skickat till era lokaler förkopplad så allt du behöver göra är att koppla in strömmen och ansluta den till ditt befintliga nätverk, kan du ha möjlighet att konfigurera systemet själv, eller med HP-partner göra det åt dig. Fysiska enheter finns i lådor som bär upp till 12 volymer vardera i en 2RU utrymme. Upp till åtta lådor tillåta så många som 96 olika fysiska enheter. Den enhet som vi tittat på hade bara en enda låda innehållande åtta 146GB enheter. Ström- och dataanslutningar var alla dubbleras för att säkerställa tillförlitligheten.

Medan lagringsorganisation har vissa likheter med traditionella RAID-konfigurationer, finns det vissa grundläggande skillnader i genomförandet, vilket avsevärt förbättrar prestanda och tillförlitlighet. EVA agglomerat alla tillgängliga fysiska enheter i ett enda virtuellt enhet där logiska enheter (i själva verket, logiska RAID som randiga över hela uppsättning av fysiska enheter) fördelas från detta utrymme. Anslutna servrar används sedan som värdar för dessa virtuella enheter. En enda virtuell enhet kan “värd” av flera servrar. Vidare kan varje virtuell enhet på ett SAN array formateras för ett annat operativsystem.

Med en vanlig disk, måste data som nås en byte i taget. Med RAID kan antalet byte nås samtidigt lika med antalet fysiska enheter i arrayen. I fallet med den EVA4400 så många som 96 fysiska diskar kan inkluderas, vilket således avsevärt ökar datagenomströmning. Så, om du vill bygga en 20 TB lagringsanläggningen, är det mycket bättre att använda 40x 500GB enheter än det är att använda 20x 1TB diskar. Ytterligare redundans och lastbalansering uppnås genom att använda Multipath I / O. Dual-kopparfiberkanalkablar ansluter skivhyllor med SAN huvudet och anslutna servrar.

Enheter kan läggas till eller bytas ut med ett minimum av krångel. Den EVA4400 anpassar sig automatiskt till antalet fysiska diskar tillgängliga för den. Om en enhet misslyckas, sedan RAID 1 & 5 redundans data används för att återskapa förlorade enheten med hjälp av vad det finns plats. “Spare enheter” inte är fysiska enheter som i traditionell RAID, men är i själva verket bara en rand på den virtuella disken. Som enheter tas bort på grund av fel eller sättas för att öka utrymmet, SAN restripes alla logiska enheter för att täcka varje enhet.

Fysiska diskar är också grupperas så att dataförlust bara kan uppstå om två fysiska diskar går förlorade från samma grupp samtidigt. I nästan samtliga fall systemet skulle kompensera för eventuella diskfel långt innan en annan fel kan uppstå. Drive ombyggnad har potential att begränsa användarnas tillgång till uppgifter, men EVA4400 ger dessa uppgifter en lägre prioritet än användarnas önskemål – därför i själva verket gör det sin hushållning när systemet är i viloläge. Dessutom innebär smart uppgifter arrangemang som restriping inte kräver ordna alla data på disken, men bara en del som motsvarar mängden utrymme förlorat eller vunnit.

Snapshot kan du skapa en säkerhetskopia av en enhet så att du kan säkert utforska uppgraderingar veta att du snabbt kan återställa till den tidigare konfigurationen om det går päronformad. Kopian ursprungligen skapades som en pekare till den ursprungliga enheten med filer endast att kopieras som ändringar görs vilket gör den inledande dubbelarbete processen nästan ögonblicklig. Likaså finns det en Snapclone funktion som, som namnet antyder, skapar kloner av en befintlig logisk disk.

Programvara måste installeras på en Windows-server, men när det är gjort, kan SAN ledning hanteras på distans från en webbläsare baserad på något annat operativsystem. OS-stöd inkluderar Windows, Linux (Red Hat, SUSE), Vmware ESX, HP-UX, Solaris, AIX, Netware, Mac OS X och OpenVMS.

HP: s diskhantering styr administratören genom processen att skapa nya logiska enheter och kringgår behovet av fumla runt med Windows diskhanteringsverktyg. HP: s iLO (Integrated Lights-Out) ger dig full fjärrkontroll över hårdvaran se till att du och akuta administratörer kan felsöka problem oavsett var de befinner sig.

“Command View” gränssnitt gör det möjligt att kontrollera status för både logiska och fysiska enheter, och justera logiska diskegenskaper (inklusive bestämma vilka servrar har tillgång till dem). Servrar och därmed enskilda slutanvändare, se dessa logiska enheter som de skulle någon annan nätverksenhet. Begränsningar av Windows Server 2003 innebär att storleksändring logiska enheter är lite rörigt (vi var tvungna att överge webbgränssnittet för att göra detta), men ändå inte besvärande, men bör Server 2008 tillåter enklare drivstorleksändring. Om du behöver mer än en SAN enhet – oavsett om geografiskt separerade redundans eller extra utrymme – dessa kan alla administreras från samma webbgränssnitt.

Bedömning, HP representanter kommer att göra allt den första installationen och ger en genomgång av utrustning användning. HP kan även migrera existerande data till det nya systemet – för en AU $ 3000 avgift (som kan vara okej om du för närvarande har en kaotisk samling av datalagringsenheter). Användargränssnittet är relativt enkel och bör inte leda till någon håravfall till systemadministratören.

HP EVA4400 ger extremt hög datatillgänglighet genom att underlätta mycket högre I / O-priser och eliminera driftstopp på grund av underhåll. EVA förenklar också datahantering genom att fysiskt och logiskt att centralisera alla dina nätverk lagringssystem.

Ett startpaket komplett med 8x 146GB driver kostar AU $ 20,999 (inklusive moms). I priset ingår också hela installationsprocessen och en två timmars orientering session med HP personal. Denna prissättning gör systemet tillgängligt för medelstora företag – även relativt små företag som är starkt beroende av mycket tillgängliga och väl skyddade data kan finna detta ett attraktivt erbjudande. Garantitiden är normalt två år, men i Australien garantiperioden har ökats till tre år.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator