HP: s limboed webOS beslut väntas “inom två veckor”

På tal till franska tidningen Le Figaro, HP: s vd Meg Whitman sade i en intervju att beslutet kring framtiden för dess webOS divisionen kommer att göras “under de kommande två veckor”.

Om inga indikationer gavs om huruvida det mobila operativsystemet division kommer att stanna eller gå, sade hon att “team av 600 personer [är] i limbo” väntar på beslut, och tillade att det inte kommer att vara ett enkelt val att göra.

Whitman sade under intervjun att HP behövs “för att få ett annat operativsystem”, vilket indikerar att antingen webOS kan iscensätta en comeback, eller företaget kan bana väg att förvärva ett annat operativsystem för sina hårdvara.

Tidigare HP VD Leo Apotheker tog beslutet att döda Personal Systems Group (PSG), som innehåller webOS utveckling, tablet och konsument PC tillverkning team. Men när Whitman kom i rollen, hon faktiskt vänds detta beslut och omfamnade bolagets hårdvaru rötter.

Tidigare denna månad, Whitman var enligt uppgift redo att avgöra ödet för webOS division, men i stället berättade anställda på en all-händer möte den 8 november att hon fortfarande övervägde gruppens öde.

Åtminstone nu webOS laget har en fast tidslinje när svärdet kommer att falla, eller om gruppen kommer att återuppfunnit och föryngrad som något annat.

I intervjun, som rapporterats av AllThingsD, Whitman medgav att om iPad räknas som en dator, då Apple kommer sannolikt att ta kronan som världens bästa leverantör av persondatorer. Whitman sade bör det vara fallet, då 2013 kommer att bli året då HP försöker återta sin stolthet plats som världens ledande tillverkare.

Att döda av HP styrplattan tabletten under sommaren efter att bolaget drabbats av dålig försäljning av hårdvara i divisionen, den firesale som följde gav tabletten en liv. Även HP förlorade miljoner i reducerat pris försäljning, företaget rapporterade fortfarande en marginell ökning på inkomsterna upp med en procent från förra året.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

HP: s styrplattan brand försäljning: Nedfallet, HP förväntas besluta webOS öde på all-händer möte i dag, RIM ska köpa webOS från HP, HP håller ihop i Q4, men skär utsikter

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september