HP lanserar robust Chromebook 11 G4 Education laptop från $ 199

Något av en nyfikenhet när de lanserade, har Chromebook så småningom bosatte sig i som den ledande dator för skolor, nyligen snabbare än Apple och Microsofts ansträngningar för att hålla marknaden under wraps. HP att utnyttja denna trend med sin senaste bärbar dator som kör Googles Chrome OS, som är utformad för att ta itu med grov-och vältförhållanden klassrummet.

Dubbat Chromebook 11 G4 Education, är den bärbara datorn mest känd för sin helt robust konstruktion, som uppfyller MIL-STD-teststandarder för hållbarhet. Till exempel kan det tål droppar 70 centimeter (eller ungefär 28 inches), enligt företaget, tack vare co-gjuten gummikanter. Den har även en spillskyddat tangentbord för att ta itu med klumpiga barn med drycker i närheten.

Under “bubbelplast” skydda den från school “inte så skonsam hantering, delar G4 Education grund spec filosofi andra Chromebooks: inte mycket för inte mycket pengar. Enligt Slashgear får du en Intel Celeron N2840-processor, och det kan utrustas med upp till 4 GB RAM-minne och 64 GB inbyggt lagringsutrymme. Den 11,6-tums skärm har en upplösning på 1,366×768 och inkluderar en 180-graders gångjärn som gör att skärmen ligga platt för att underlätta samverkan mellan studenter.

HP säger G4 Education kommer att finnas tillgänglig från och med i månaden på en typisk skolplånboksvänliga Chromebook utropspris på $ 199, men det har ännu inte visas på bolagets hemsida.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell