HP investerar $ 50 miljoner dollar i Hortonworks, smider stora uppgifter partnerskap

Hewlett-Packard sa att det har investerat $ 50 miljoner dollar i Hortonworks som en del av en bred integrationspakt som syftar till att stora datamängder kunder.

Hortonworks ger ett företag version av Apache Hadoop för stora datamängder applikationer. Hortonworks konkurrerar med artister som Cloudera samt EMC: s Pivotal.

Under den strategiska pakt, kommer Hortonworks Data Platform integreras med HP: s Haven stora uppgifter programvara.

De två företagen kommer att integrera tekniska strategier, samarbeta på försäljning och göra det lättare för HP-kunder att anta Hortonworks. I ett nötskal, kommer Hortonworks vara Hadoop del av HP: s Haven plattform. HP kommer också att certifiera sina Vertica applikationer med Apache Hadoop garn som är mittpunkten i nästa version av Hadoop.

Vertica är en av HP: s snabbast växande företag.

Här är hur denna stack skulle passa ihop.

För Hortonworks ger HP en massiv försäljningskanal och bygger på en 2013 återförsäljare affär. HP får Hadoop kompetens samt integration med ett företag som skulle göra en logisk förvärv någon gång.

Dessutom HP sade CTO Martin Fink kommer att sitta på Hortonworks styrelse.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta