HP: FoU i Kina kommer att hjälpa oss att förbli PC top dog

HP har inställsam sig mer med PC-marknaden i Kina efter etableringen forskning och utveckling (R & D) verksamhet inom landet. Säljaren hoppas att tillverka produkter i Kina för den kinesiska marknaden kommer att vara tillräckligt för att avvärja konkurrenter som funderar på att ta HP: s position som nummer ett PC-försäljaren i världen.

I, HP: s andra kvartalet i maj, personliga system och tryck försäljning minskade med 20 procent och en procent på årsbasis, respektive.

Medan HP fortsätter att vara den största PC-försäljaren i världen, är Lenovo snabbt ikapp, redo att NAB toppositionen. Det hjälper att Lenovo, ett kinesiskt företag, har en stark ställning på hemmamarknaden, som kommer att bli den största marknaden för PC-försäljningen inom en snar framtid.

Att stötta upp sin topp hund position i PC-utrymme, har HP fördubblat sina ansträngningar till woo kinesiska kunder. Många utvecklade länder, däribland Australien, snabbt skifta till mobila enheter och driver avtagande efterfrågan på persondatorer, det är därför HP arbetar så hårt i Kina. På tisdag lanserade HP en rad konsument- och företagsdatorer och bärbara datorer, varav en del är gjorda speciellt för den kinesiska marknaden.

Om man tittar på stationära och bärbara datorer, eller tabletter, finns det ingen tvekan om att det finns en enorm möjlighet i Kina, “HP utskrift och personliga system (PPS) datorlösningar, tillbehör och tjänster vice president för Asien-Stillahavsområdet, Anneliese Olson, sa på HP World Tour i Peking, Kina. “Kina i mitten av vad vi gör just nu.

“I konkurrensen med industrin leverantörer där ute, tror jag vistas fokuserad på vad kunderna gör är verkligen i hjärtat av det vi gör.”

HP: s Kina strategi kan sammanfattas med tagline att säljaren vd Meg Whitman tippad på händelsen: “HP är i Kina för Kina”. Det innebär att göra FoU i Kina, och har två produktutvecklingscenter för persondatorer och skrivare i landet.

“Genom att sätta i våra Kina utvecklingscentra och utforma produkter på denna marknad för kunder, snarare än att bygga dem i Texas – det var ett stort steg för oss, och vi började göra det ungefär ett år och ett halvt år sedan,” Olson sade.

Eftersom antalet en skrivare leverantör i Kina, är också HP kunna utnyttja sin befintliga användarbas, såsom de i regeringen och utbildningssektorn, för att driva försäljningen i PPS ytterligare, sade hon.

Vi har även lagt 1000 kanalpartners i Kina bara under det senaste året “, sade Olson.” När vi tänker på var marknaden är på väg och öka investeringarna i FoU och innovation, jag tror att det gör en catapulting skillnad för oss i framtiden när det gäller om hur vi tjänar våra kunder inte bara Kina, men i resten av de områden som vi spelar in.

Med Kina är en sådan viktig del av HP: s affärsstrategi, den senaste utnämningen av, Dion Wiesler som global chef för HP: s PPS division, har setts som ett stort beslut inom organisationen.

Wiesler var COO för Lenovos mobila och digitala hemmagrupper innan han började på HP som PPS Asia-Pacific och Japan vice president i 2012.

Det är spännande att ha någon som har erfarenhet runt Asien-Stillahavsområdet och ha honom gå upp på en global nivå “, sade Olson.” Jag sitter på Dion personal, och det är en spännande tid för oss.

Med sin bakgrund i branschen, är det en bra passform för vår verksamhet, vi tittar på vad vi kommer att göra i framtiden.

Spandas Lui deltog HP World Tour som en gäst av HP.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, rörlighet, Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik, hårdvara, Lenovo biffar upp PC erbjudande med 2-i-1 tablett Yoga bok, Yoga 910 konvertibla laptop, Windows 10, Microsoft Windows 10 “Redstone 2 test bygga 14915 nu tillgänglig för persondatorer, telefoner

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik

Lenovo biffar upp PC erbjudande med 2-i-1 tablett Yoga bok, Yoga 910 konvertibla laptop

Microsofts Windows 10 “Redstone 2 test build 14915 nu tillgänglig för datorer, telefoner