Forskning: Spammare aktivt skörda e-post från Twitter i realtid

Säkerhet forskare från Websense har genomfört ett experiment visar att Twitter är fortfarande ett himmelrike för spammare som vill skörda nyligen delade e-postadresser.

Mer information om experimentet

Vi forskat om hur data som kan anses privat exponeras via Twitter. Forskningen fokuserar på delade data, i synnerhet e-postadresser, som kan potentiellt användas mot en (eller organisation) som delade det. Under forskning övervakas vi Twitter under en 24-timmarsperiod och fann att användare offentligt delade e-postadresser i samband med sina inkorgar, sociala medier identiteter, och bankkonton. Detta lämnar dem öppna för avancerad social spjut phishing attacker och skräppost kampanjer.

Vår forskning fann att tusentals e-postadresser är offentligt delas dagligen via Twitter. Mer än 11.000 e-postadresser delades över hela världen.

Detta är inte första gången som en leverantör siktar på att öka medvetenheten om det faktum, användare som delar sina e-postmeddelanden offentligt, kan bli mål för framgångsrikt tillverkade spjut phishing kampanjer.

Jag litet experiment jag leds tillbaka under 2009, också liknande resultat. I grund och botten, vad jag gjorde var att mäta trender av ord som “maila mig på” eller “kontakta mig på”. Resultaten? Tusentals nyligen delade e-postmeddelanden redo att skördas av spammare i realtid.

Twitter e skördare har varit i naturen i flera år, är det dags för Twitters användare att vakna upp och inse att spammare övervakar Twitter globala foder och framgångsrikt skörda deras e-postadresser.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport