Filippinsk SMB bakar tillväxt på tech

IT automation hjälpte lösa felaktigheter i redovisningen, försäljning och lager, samt förbättra kvalitetskontrollen och intern kommunikation för ett litet och medelstora företag (SMB) i Filippinerna som tidigare inte visa teknik som en prioritet.

Liksom de flesta familjeägda hem företag som huvudsyfte initialt är helt enkelt att ta bort marken, investera i teknik var inte på minnet av Marta Matute, innehavaren av Marta kakor.

När hon började sin satsning i 1995, var hennes viktigaste syftet bara att hålla sig sysselsatt efter knyta knuten. “Jag tyckte att det fanns en hel del tid på mina händer som nyligen ons och tanken på ett företag som jag kunde göra hemma, medan förutse ankomsten av barn” Matute återkallas.

Men ryktet spreds snabbt om hennes söta confectionaries, och snart var hon ta emot beställningar från vänner och främlingar både. Därför var Martas Cakes född.

Även om hennes tårta-making projekt började plocka upp ånga, förblev det en hem-baserade företag som sörjt endast till en liten krets av kunder för de kommande 10 åren.

Syfte: Att automatisera manuella, arbetsintensiva proecsses; Hur: genomfört flera projekt, bland annat en ny webbplats och en SMB version av ett ERP-programvara, Kostnad: Hittills har 1 miljon pesos (US $ 77.411), Resultat: Lösta felaktigheter i redovisningen , lager och försäljning. Förbättrad kvalitetskontroll och säkerhet i försäljningen. Bättre kommunikation mellan försäljnings- och produktionsteam.

År 2007 Matute fattat beslutet på formellt registrera sin företag som en enskild firma. Vid den här tiden, men de vanliga frågor som är förknippade med en växande verksamhet började dyka upp. Hon vände sig då till teknik för svar.

Trots den relativt dyr tagg, utplacerade hon en massa IT-initiativ, inklusive en webbplats och en SMB version av ett ERP (Enterprise Resource Planning) produkt från ett tyskt företag maker.

Hon sade kostnader var ett stort problem och hon var tvungen att hitta sätt att betala i mindre steg för att kunna ha råd med det. Företaget har hittills investerat 1 miljon pesos (US 77,411 $), avslöjade hon.

Medan försäljningsvolymen har förblivit densamma jämfört med före utplaceringen nivå har sina IT-investeringar rationaliseras affärsprocesser och sätta huset i ordning.

“Verksamheten att baka och dekorera tårtor är mycket manuellt och arbetskrävande, men som vi växte, insåg vi att det fanns aspekter som bättre skulle kunna hanteras genom teknik”, säger Matute, som nu är en 43-årig mamma till en 15-åriga dotter och 12-årige son.

Automationssystemet, sade hon beslöt “många felaktiga” siffror i bolagets bokföring, inventering och inköpsavdelningar. Den bristande kvalitetskontroll och säkerhet i säljavdelningen, liksom dåliga kommunikationer mellan försäljnings- och produktionsavdelningar, har också tagits upp, sade hon.

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Teknik har gjort Martas Cakes att växa från ett litet hem affärssystem till en SMB, sade hon.

Det gav oss också mer tid att vara kreativ när verksamheten aspekten hanteras effektivt genom teknik “, Matute delas.” Teknik spelade ganska viktig roll i tillväxt och framgång för vår verksamhet. Utan den skulle vi ha varit mycket mindre än vi är idag.

Melvin G. Calimag är en frilansande IT-skribent baserad i Filippinerna.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard